WIERINGERWAARD - Op 21 november organiseert Team Sportservice een sportseminar voor verenigingen en aanbieders in beweegactiviteiten. Dit seminar is bedoeld voor verenigingen in de regio's Schagen, Hollands Kroon en Den Helder. Tijdens dit boeiend sportseminar zijn er vijf informatieve en interactieve workshops. De presentatie van het seminar is in handen van Lonneke Deutekom. Verenigingen kunnen zich tot 18 november aanmelden.

Als sportloket voor gemeenten is Team Sportservice bekend van het bewegingsonderwijs op basisscholen en evenementen en sporten in de wijk. Daarnaast heeft Team Sportservice een adviserende rol naar zorg- en welzijnsorganisaties en verenigingen. Dit sportseminar geeft verenigingen handvatten om hun club sterk te houden en ideeën op te doen om hun club te verbeteren. Er worden verschillende thema's behandeld. Er zijn in totaal vijf workshops, in twee ronden. De deelnemers kiezen per ronde één workshop.

Workshops
Wilt u meer weten over de BTW-regeling voor sportverenigingen die per 1 januari 2019 verandert? Kies dan voor de workshop BTW-compensatie voor Sportverenigingen. Tijdens de Workshop Succesvol communiceren met behulp van social media krijgen clubs concrete en praktijkgerichte handvatten aangereikt om traditionele en moderne communicatiemiddelen in te zetten. De workshop Samenwerking en verbreding met de Open Club geeft ideeën voor mooie samenwerkingsverbanden waarmee je je club kunt versterken. Zo wordt de club te versterkt en/of de accommodatie beter benut. Ontdek wat de mogelijkheden voor jouw club zijn! Heb jij personeel op de loonlijst staan binnen je club? Sportkader Nederland biedt gemak, tijdsbesparing en zekerheid op het vlak van de salaris- en personeelsadministratie van het kader van jouw club. Doe hiervoor mee aan de workshop Uitbesteding Salarisadministratie. Met de workshop De Gezondere Sportkantine leer je hoe je met een aantal eenvoudige aanpassingen jouw kantine transformeert naar een gezondere kantine. Verruim je bestaande aanbod met een gezond alternatief.

Presentatie
De presentatie van deze avond is in handen van Lonneke Deutekom, expert op het gebied van concepten, evenementen, teambuilding en communicatie. Zij is bekend van Pand Raak, She Knows How en de presentatie van diverse evenementen in de provincie.

Meer informatie
Het sportseminar wordt gehouden in Dorpshuis De Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De avond start om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Uitgebreide informatie over het programma en een aanmeldingsformulier kun je vinden op de website jouw.teamsportservice.nl/schagen/ onder het kopje Nieuws. Ook kunt u contact opnemen met Sigrid Schweitzer, telefoon: (0224) 214 774 of e-mail: sschweitzer@teamsportservice.nl.