'T VELD - VZV blijft in het spoor van de beide koplopers Venlo en VZV nadat het zaterdagavond met 34-28 van DSVD wist te winnen. Een zege die overigens pas na de rust tot stand kwam, want halverwege keek de ploeg van Edwin Janssen nog tegen een achterstand van vijf doelpunten aan.

Er leek niet veel te lukken in het eerste bedrijf bij de thuisploeg, en de middenmoter uit Deurningen profiteerde optimaal door wel op de juiste momenten toe te slaan. Naarmate de eerste helft vorderde kwam VZV weliswaar iets dichterbij, maar bij rust was de achterstand nog altijd ruim (13-18).

Na de rust stond er echter een heel ander VZV dat aan de hand van aanvoerster en uitblinker Jane Kramer, zelf goed voor acht goals deze wedstrijd, stapje voor stapje nader kwam en na een cruciale redding van keepster Anne de Boer zelfs ruim over de gasten heen ging. Het leverde uiteindelijk dus een eindstand met een marge van zes doelpunten verschil op.

Doelpunten VZV: Kramer 8, Kruijer 5, Hölscher 4, Van der Kroon 3, Kistemaker 3, Van den Hoek 2, Van der Geest 2, Kolken 2, Jongejan 2, Buter 2, De Boer.