WARMENHUIZEN - Negen wedstrijden moest VIOS W wachten op een overwinning in de eerste klasse toen een week geleden RKVV Velsen werd geklopt (0-2). In de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer voegde de ploeg er gelijk maar een volgende zege aan toe, waardoor men met een goed gevoel de winterstop ingaat.

Men kwam op De Doorbraak weliswaar na tien minuten op achterstand door een doelpunt van Temme, maar vijf minuten later wist Lasse Botman uit een corner van broer Kai de stand gelijk te trekken. Voetballend deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder, maar na de rust nam VIOS binnen een kwartier afstand door treffers van aanvoerder Maarten Blankendaal en Sem Dekker. Fortuna ging vol op de aanval wat Dekker in de de slotfase de ruimte gaf om zelfs nog een tweede treffer te maken: 4-1.

Na vijf gelijke spelen en drie nederlagen in de eerste acht wedstrijd won VIOS zo voor de tweede keer op rij waardoor de promovendus in twee weken van de elfde naar de negende plaats klimt en zo toch vol vertrouwen de winterstop in gaat. De Bosman-equipe hervat de competitie op 14 januari met een thuiswedstrijd tegen SV Hillegom.