SCHAGEN - Trainer Hans de Koning van Schagen United wees na afloop van het met 2-3 verloren duel tegen FC Uitgeest vooral naar scheidsrechter Puts, maar ging daarmee voorbij aan het feit dat zijn ploeg de goals zelf te makkelijk weggaf.

De oefenmeester van de thuisclub noemde het optreden van de arbiter zelfs "een schande voor het voetbal", en het was zondagmiddag inderdaad een grimmig en bij vlagen hard duel waarin scheidsrechter Puts liefst elf keer geel trok. Beide ploegen schuwden de duels niet en met name Schagen-aanvaller Sören Prins moest het regelmatig ontgelden.

De thuisploeg had na een half uur wel de score geopend via routinier Robbert-Jan Klein, maar die voorsprong was voor de rust al teniet gedaan. Door slordigheden in de Schager defensie deden Sem Buur en Thijn Ursem de wedstrijd kantelen.

Kort na rust kopte aanvoerder Rens Brouwer de 1-3 tegen de touwen en de thuisploeg kon pas tien minuten voor tijd iets terug doen via Prins die even later naar de kant moest na de zoveelste tackle op zijn benen. Omdat ook Robin Schouwvlieger het einde niet haalde wegens een tweede gele kaart lukte het Schagen united niet meer om de bakens te verzetten.