SCHAGEN - Schagen United heeft in de thuiswedstrijd tegen KFC zijn derde zege in de tweede klasse weten te behalen. Mede dankzij een hattrick van Robin Schouwvlieger won de ploeg van Hans de Koning met 4-2 en klimt daarmee naar de zesde plaats.

De zege was terecht ondanks een valse start van de thuisploeg. De gasten uit Koog aan de Zaan hadden immers binnen vijf minuten een 0-2 voorsprong genomen middels treffers van Dani Moraal en Danny Prins. Vlak voor rust kon de thuisploeg terug in de wedstrijd komen toen het een strafschop kreeg en Schouwvlieger zich koelbloedig toonde.

Schouwvlieger voltooide vervolgens zijn hattrick in de eerste tien minuten na rust. Na zijn gelijkmaker mocht hij opnieuw van elf meter aanleggen en net als bij de eerste strafschop werd deze hevig betwist door KFC. Zo zeer dat trainer René Reijenga zijn tweede gele kaart zag en het duel verder van achter het hek mocht aanschouwen. Nadat Schouwvlieger opnieuw kalm bleef wist Sören Prins met de mooiste goal van de middag de zege veilig te stellen voor Schagen Unied dat komende zondag op bezoek gaat bij JVC.