REGIO – Tweedeklasser ZAP leed in Alkmaar een 4-0 nederlaag tegen Kolping Boys. Een klasse lager leden Winkel en Kleine Sluis een nederlaag, terwijl Hollandia T en VIOS W gelijkspeelden.

Kolping Boys – ZAP 4-0
Op bezoek bij Kolping Boys verloor ZAP met 4-0. ‘Het was een terechte nederlaag. Het eerste kwartier was ondermaats.’ zei trainer/coach Hans de Koning na afloop. ‘We hebben verloren op basis van de eerste helft waarin we niet heel goed waren in de duels. Uiteindelijk hadden we wel wat mogelijkheden.’

Halverwege ging de thuisploeg al met 3-0 aan de leiding. Na rust viel ook de 4-0. ‘Kolping Boys is over het algemeen verder dan ZAP. Zij gaan meedoen om promotie. We weten dat we met onze speelstijl heel veel tegenstanders kunnen hebben, maar uiteindelijk is deze ploeg veel effectiever dan wij’, vervolgde De Koning. ‘In duelkracht hadden we wat meer dingen moeten doen maar dat hebben we nagelaten. Dat zijn leermomenten.’

Hollandia T – Grasshoppers 1-1
In eigen huis speelde Hollandia T met 1-1 gelijk tegen Grasshoppers. Nadat Thomas Driesse in de tiende minuut voor de 1-0 zorgde waren het de bezoekers die vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen. ‘Grasshoppers was voetballend beter. Dit is een gewonnen punt voor ons.’ vond trainer/coach Ronald de Rooij.

Westfriezen – Winkel 4-1
Tegen Westfriezen verloor Winkel met 4-1. ‘We hebben een lesje in effectiviteit gehad. Zij kregen vijf kansen en scoorden vier keer. Wij konden daar te weinig tegenover stellen. Westfriezen uit op kunstgras is echter niet de favoriete opening van het seizoen voor een ploeg die net is gepromoveerd. Wij zullen ervan leren en positief verder gaan.’ aldus Martijn Gootjes. De coach zag Jip Bonnes met een rake kopbal het enige doelpunt van zijn ploeg maken.

Kleine Sluis – Hugo Boys 0-2
In eigen huis leed Kleine Sluis een 0-2 nederlaag tegen promovendus Hugo Boys. ‘Het was een moeizaam duel’, zei Mitchell Jansen na afloop. Nadat de Heerhugowaardse opponent vlak na rust op 0-1 kwam wist het de voorsprong later in het tweede bedrijf uit te bouwen. In de slotfase leek de thuisploeg de spanning terug te kunnen brengen, maar het zag de penalty gekeerd worden. ‘Een gelijkspel had ik terecht gevonden.’

KGB – VIOS W 1-1
Vorige week begon VIOS W het seizoen met een thuiszege op VVS’46. Afgelopen zondag moest de ploeg van Ivo Rohling genoegen nemen met een punt. ‘Het was een goede wedstrijd voor ons alleen we deden onszelf tekort door geen doelpunten te maken’, zei de trainer/coach. ‘Zij kwamen er niet aan te pas. Voor rust krijg je nog rommeldoelpunt tegen ook. De jongens bleven geloven in elkaar en gingen nog meer druk zetten.’

Dankzij Igor Popovic eindigde het treffen met KGB in 1-1. ‘We hebben een stuk of tien rijpe doelkansen gehad. ‘De keeper van hen was supergoed. Alleen maar hulde voor hun. Het positieve is dat we veel kansen hebben gecreëerd.’