ENSCHEDE - In de strijd om de derde plaats in de Eredivisie heeft FC Twente zaterdagavond met 2-1 gewonnen van AZ. De Tukkers nemen hierdoor vier punten voorsprong op de Alkmaarders.

AZ,dat in zijn laatste eredivisieduel voor de winterstop was afgedroogd door PSV, kreeg zo opnieuw een tik, al kende de ploeg van Pascal Jansen nog wel een droomstart in Enschede. Na vier minuten liep Odgaard de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Lahdo. De thuisploeg nam daarna het heft stevig in handen en zag Ugalde kort voor rust raak koppen uit een knappe voorzet van Eiting. Vlak voor en vlak na die treffer had AZ kunnen scoren, maar verzuimde dat.

Ook na rust had FC Twente de overhand. AZ kwam slechts sporadisch onder de druk uit en Ugalde zorgde verdiend voor 2-1. AZ oogde verslagen, al was Van Bommel vanuit het niets nog dicht bij de gelijkmaker. De thuisploeg trok de zege echter over de streep en heeft daardoor de derde plaats steviger in handen en AZ inmiddels ook d ehete adem van nummer vijf Ajax begint te voelen.