HARDENBERG - Het toch al niet in vorm zijnde AZ heeft op het nippertje een regelrechte blamage voorkomen op bezoek bij de amateurs van HHC in Hardenberg. Op Sportpark De Boshoek hadden de Alkmaarders een verlenging nodig om de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken: 2-3.

Op een loodzwaar veld moest de ploeg van trainer Pascal Jansen alle registers opentrekken om de nummer zeven van de Tweede Divisie te bedwingen. De thuisploeg, in de vorige ronde te sterk voor Heracles Almelo ging volop de strijd aan en AZ had dara d enodige moeite mee, al stond het bij rust wel op voorsprong door een treffer van Pavlidis.

Na de rust drong HHC steeds iets meer aan en na een vrije trap wist Fatima koppend gelijk te maken. Dat bleef het tot een klein kwartier voor tijd toen de ingevallen Odgaard de 1-2 liet aantekenen. AZ was daarmee dicht bij de winst, maar diep in de blessuretijd schoot de door AZ opgeleide Joeri Chruch HHC toch nog naast AZ.

In de verlenging die volgde was het opnieuw een invaller, Van Bommel, die na een scrimmage voor het doel de 2-3 scoorde en er daarmee voor zorgde dat AZ toch in de koker zit bij de loting voor de achtste finales.