EMMER COMPASCUUM – Zondagochtend vroeg verzamelden spelers, staf en supporters van Geel Zwart in ‘t Zand voor de uitwedstrijd tegen DOS. In de wetenschap dat het met hars moest spelen. Iets wat de ploeg ook ditmaal nekte, 23-14.

‘Het was een matige wedstrijd in afronding. Spelen met hars blijft een dingetje voor ons’, zei John Zeeuw. ‘Normaal kan je zeggen dat met hars het spel versnelden de balvaardigheid beter wordt, maar bij Geel Zwart is het andersom.’ Doordat hars niet is toegestaan in ‘t Zand kan er door Geel Zwart ook niet op worden getraind.

Toch had een overwinning zeker gekund, weet ook Zeeuw. ‘23 doelpunten tegen is natuurlijk niet veel, verdedigend is er wel hard gewerkt. 14 doelpunten voor is natuurlijk veel te laag’, zag de coach.

Volgende week, als Geel Zwart bij VOC 2 wederom met hars moet spelen, is het denkbaar dat hetzelfde probleem zich zal voordoen. ‘We moeten gewoon weer trainen en met goede hoop verder.’

Doelpunten Geel Zwart: Elles Bakker (4), Sanne de Wit (3), Tamara Visser (3), Eva Hopman, Sofie Bos, Marjolein Hoebe en Dionne Schilder.