WARMENHUIZEN Rond half twee betraden de spelers van VIOS W onder een luid applaus van tientallen jeugdige fans het veld voor de warming-up. De supporters lieten zich de hele wedstrijd horen met vele liederen. Het zorgde er voor dat er genoeg te genieten viel tijdens VIOS W – Hollandia T. Op het veld was het echter geen spektakel, 1-1.

Met vuurwerk en vele liederen zorgden de jonge supporters voor een prachtige sfeer. ,,Deze sfeer was fantastisch. Mooie entourage. Dit mag elke week wel” zei Ronald de Rooij na afloop. ,,We hebben het al weken over deze wedstrijd”. Waar de sfeer fantastisch was, viel het niveau van de derby tegen. ,,Het was niet hoogstand” aldus Ivo Rohling.

Beiden ploegen begonnen rustig aan het duel. Via een voorzet van Mats Dorenbos was Rory Burger na acht minuten dichtbij de openingstreffer. De spits zag zijn inzet echter op de lat belanden. Via Sem Dekker wist VIOS W iets terug te doen. De aanvaller vond Hollandia T doelman Vienes Tijssen echter op zijn pad.

Opleving
Terwijl er weer een nieuw lied werd verzonnen door de luidruchtige fans, kwam Hollandia T op een 0-1 voorsprong. Aan de rechterkant ging Thomas Driesse knap door en wist vervolgens de bal op het hoofd van Rory Burger te plaatsen. De spits faalde niet en kon de score openen met een kopbal. De treffer van de ploeg uit Warmenhuizen leek de wedstrijd open te breken. Na het doelpunt drong de thuisploeg meer aan, en via Nick Schipper werd enkele minuten later ook de gelijkmaker binnengeschoten, 1-1. In het laatste kwartier voor rust waren de mogelijkheden echter schaars.

Strijd
Dat de kansen schaars waren, betekende niet dat beiden ploegen er met de pet naar gooiden. Met veel strijd, zonder over de schreef te gaan, probeerden beiden ploegen om de voorsprong te pakken. De grootste kans na rust was voor VIOS W. Sam Bruin kwam er aan de rechterkant gevaarlijk door, omspeelde de uitkomende doelman Tijssen, en legde terug op Swen Dekker die vervolgens niet hard genoeg in schoot.

Twintig minuten voor tijd kreeg Sam Bruin een rode kaart wegens een slaande beweging. Dat een ploeg met tien man niet persee minder hoeft te zijn, bewees VIOS. De ploeg bleef voetballen en drong richting het doel van de bezoekers toe. Uiteindelijk bleven beiden ploegen steken op 1-1. ,,Uiteindelijk denk ik dat het wel een terecht gelijkspel is. Twee ploegen die keihard hebben gewerkt” sprak Rohling na afloop. ,,Als je nog twintig minuten met een man minder staat en dan een punt overhoud aan dit duel, dan ben ik trots”. De coach van VIOS spreekt van een mooi resultaat: ,,Ik ben zeker tevreden”.

Bij de bezoekers was er ook vrede met de puntendeling. ,,Een terecht resultaat. Het was geen goed voetbal. Veel lange en hoge ballen. Dan is het lastig”.

VIOS W – Hollandia T 1-1 (1-1)
26. 0-1 Rory Burger
30. 1-1 Nick Schipper

VIOS W: Morren. N. Tesselaar, Church, Van Duin, Van den Berg (Botman/70). Swen Dekker, Blankendaal, Schipper. Bruin, Sem Dekker, De Vries.

Hollandia T: Tijssen. Buter, D. Burger, Ligthart, Van Straaten. Wit, Groenland, Buter (Hollenberg/66). Driesse, R. Burger, Dorenbos.