NIBBIXWOUD - De derby tegen Westfriesland/SEW werd niet de verwachte handbalthriller zoals voorgaande ontmoetingen. De laatste keer besliste Juro Unirek/VZV de wedstrijd in de Bloesem pas in de slotfase. Deze keer werd het een simpele zege voor de ploeg uit 't Veld.

In het begin ging het treffen nog gelijk op waar SEW een 7-5 voorsprong wist te nemen doordat de agressiviteit bij het team van VZV ontbrak. Na een kwartier bij de stand 7-7 kreeg het team van Rolf Schulte meer vat op hun tegenstander en zette de in deze wedstrijd goed op schot zijnde Lisanne Kolken VZV op een 7-8 voorsprong. SEW had hierna weinig meer in de melk te brokkelen, VZV scoorde er lustig op los en liep uit naar 8-12. Na twintig minuten maakte Kim Molenaar haar debuut en scoorde binnen een minuut haar eerste treffer voor het steeds beter draaiende VZV team na eerst nog een voltreffer van Esma Staal 8-14. Bij het rustsignaal van het voortreffelijk fluitende scheidsrechters koppel had VZV een comfortabele 9-17 voorsprong door doelpunten van Maud Kruijer, Kim Jimmink en nogmaals Esma Staal.

Meteen na de pauze zette het team van Rolf Schulte de opmars voort. Na 5 minuten had VZV de voorsprong opgevoerd door fraaie treffers van Maud Kruijer, Kim Molenaar en Lisa Vlug 2x en een score van Esma Staal naar 9-23. Pas toen wist de thuisploeg het net achter VZV sluitpost Amber Zomerdijk te vinden 10-23, Kim Molenaar scoorde hierna nog twee fraaie treffers en VZV denderde door, en met twee doelpunten van Florance Kos en Kim Jimmink werd het zelfs 13-27. Hierna nam VZV het te gemakkelijk op en bleef een monsterscore uit. De agressiviteit zakte steeds verder weg waardoor SEW de opgelopen achterstand weer wat dragelijker konden maken tot 17-27 dankzij doelpunten van Molenaar, Klein en Noordermeer. Met een time out stelde Rolf Schulte weer orde op zaken en pakte VZV de draad weer op, mede door aan aantal fraaie treffers van Lisanne Kolken. Arthur Langedijk ,coach van SEW nam in de slotfase ook nog een time out, alhoewel dit op de eindstand weinig invloed meer had.: 25-35.