OUDKARSPEL – Na afloop stond Sem Wokke tevreden op het complex van DTS. Met ZAP won de oefenmeester met 0-2 van de Langedijkse opponent. ,,We hebben de overwinning uiteindelijk als team weten binnen te slepen”.

In de beginfase kreeg DTS twee grote mogelijkheden. Frank Commissaris kon tweemaal uithalen, maar zag zijn pogingen beiden keren voorlangs gaan. Bij een kopbal van ZAP richting eigen doel moest doelman Mats Dekker redding brengen, wat ook succesvol gebeurde. Aan de andere kant zorgde onder meer Marvin La Croes voor gevaar. Na 28 minuten kwam de ploeg op voorsprong. Robin Schouwvlieger kreeg de tijd om uit te halen en bracht met een schot in de verre hoek de ploeg uit Breezand op een 0-1 voorsprong. Zeven minuten later was de ploeg van coach Sem Wokke opnieuw gevaarlijk. Ditmaal stichtte de ploeg uit een vrije trap gevaar, maar doelman Martijn Veldboer haalde de bal uit de bovenhoek. Namens DTS dook Jordi Bitter op in het vijandige doelgebied, maar zijn schot ging over.

Ook na rust creëerden beiden ploegen diverse mogelijkheden. Namens DTS waren Michael Wouters (over), Finn Huitema (paal) en Jordi Bitter (redding keeper) gevaarlijk, maar tot scoren kwam de ploeg niet. Ook ZAP bleef op jacht naar de 2-0, maar de bevrijdende treffer bleef lange tijd uit. Tot twintig minuten voor tijd. Een uittrap van doelman Mats Dekker werd niet goed verwerkt door de thuisploeg waardoor Marvin La Croes alleen op het doel af kon. De aanvaller omspeelde Veldboer en tikte koelbloedig de 0-2 binnen.

,,We weten dat DTS individueel een hoop kwaliteit heeft. In de beginfase waren we nog zoekende en kregen zij twee mogelijkheden. Daarna hebben wij het initiatief genomen en zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest” zei Sem Wokke na afloop. ,,De 0-1 viel enigszins uit de lucht, maar ik vond dat we de wedstrijd toen al onder controle hadden. In tweede helft was dat exact hetzelfde. DTS kon weinig gevaar uitrichten” vervolgde de coach.

De kansen die DTS kreeg werden goed gekeerd door doelman Mats Dekker. ,,Mats is een keeper die een van de minste tegengoals heeft gekregen en is in de coaching erg sterk. Hij stond zelfs een beetje aan de basis van de 0-2 door een lange uittrap waarbij de verdediging van DTS compleet mis greep en La Croes heel simpel de 0-2 kon aantekenen” aldus Wokke die door de overwinning bovenin blijft meedraaien. ,,Wij leren nog steeds, worden ook steeds beter en er kunnen gedurende dit seizoen nog mooie dingen gebeuren”.