SCHAGEN – ‘Robin on fire’ klonk het driemaal vanaf de tribune. Het gezang kwam Robin Schouwvlieger toe. De Scagha’66 aanvoerder had tegen ZVV Urk met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de eerste zege van het seizoen, 8-7.

Na het laatste fluitsignaal kon Scagha’66 opgelucht ademhalen. Door twee late tegentreffers werd de laatste minuut behoorlijk spannend, maar de zege kon uiteindelijk over de streep worden getrokken door de Schagense promovendus. ‘Het was onnodig spannend. Dat kwam door verkeerde keuzes’, zei Robin Schouwvlieger na afloop. Verder speelde het elftal van trainer/coach Edwin Russer een sterk duel. ‘We speelden scherp, aanvallend en kregen kansen.’

Voorsprong
Nadat Scagha’66 vorige week het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie begon met een gelijkspel tegen Leekster Eagles (4-4), nam de ploeg het ditmaal in eigen huis op tegen ZVV Urk. Binnen vier minuten werden de toeschouwers die de tribune goed vulden al getrakteerd op drie treffers, waarvan twee voor de thuisploeg. Het was Schouwvlieger die zijn team beide keren aan een voorsprong hielp. Zijn tweede, een schot in de kruising, was de fraaiste van de avond. Via Brent Braaksma kwam de gastheer op 3-1, maar nog voor de rust was de stand alweer in evenwicht. Na de aansluitingstreffer zorgde een ongelukkige actie voor de gelijkmaker. Doelman Kuyper wilde de bal weg boksen, maar zag de bal vervolgens via Jeroen Pater in het eigen doel eindigen.

Overtuigend
Net zoals de eerste helft wist Scagha’66 na rust te overtuigen. Het verschil met het eerste bedrijf was echter dat het de voorsprong wel wist vast te houden. Mike Julsing, Schouwvlieger, Braaksma en tweemaal Smit zorgden voor de productie in de tweede helft, terwijl de bezoekers de spanning in de absolute slotfase nog eens opvoerde. Desondanks bleven de punten in Schagen. ‘Urk is minder dan ons, dus wij moeten van dit soort teams winnen’, was Schouwvlieger van mening. De aanvoerder kende een sterk duel. ‘Het ging inderdaad goed, ik probeer mijn best te doen.’

Dat hij zijn best deed, en succes had, viel ook het publiek op. Met name Schouwvlieger en Julsing konden rekenen op de liedjes van de groep jongeren. ‘Wij geven hen ook voetbaltraining, dus we kennen ze. Zij zijn er altijd’, verklaarde de aanvoerder. De Groeneweghal was ook ditmaal weer goed gevuld, en kregen waar voor hun geld. De eerste zege voor de kersverse promovendus Scagha’66 is een feit.

Doelpunten Scagha’66: Robin Schouwvlieger (3x), Brent Braaksma (2x), Jeroen Smit (2x), Mike Julsing (1x)