SCHAGEN - De Schager Wijkenlopen komen er weer aan! In mei en juni kan op vijf donderdagavonden worden meegedaan aan deze recreatieloop. De Schager Wijkenlopen zijn voor zowel de recreatieve als de sportieve loper. Wandelen kan dus ook! Elk van de vijf lopen voeren je door een andere wijk in Schagen

In elke wijk wordt een route uitgezet van ca. 2,5 km die 1, 2, 3 of 4 keer gelopen kan worden, zo loopt u maximaal 10 km. Wandelaars kunnen dit jaar ook weer meedoen. De maximale afstand voor wandelaars is 5 km, 2 ronden. Het parcours is zoveel mogelijk verkeersvriendelijk en afwisselend. Bij elke accommodatie zijn toiletten, kleedruimte en douches aanwezig.

Vijf wijken
Schagen is voor dit evenement weer in vijf wijken verdeeld: Groeneweg, Hoep Noord- en Zuid, Centrum, Waldervaart en Muggenburg.
• Op 17 mei wordt er gelopen in de wijk Groeneweg. De startplaats is bij de Rugbyclub Rush aan de Wilgenlaan.
• Op 24 mei is de loop in de wijk Hoep Noord/Zuid. Het vertrek is dan vanaf het Clusius College, aan de Boomgaard.
• 7 juni lopen we door het Centrum. We vertrekken vanaf de sporthal van het Regius College aan het Oranjelaantje.
• 14 juni is de Schager Wijkenloop in de Waldervaart. Het startpunt is zwembad De Wiel, aan de Wielewaal.
• 21 juni is de laatste loop. Deze zal door Muggenburg gaan. Vanaf de atletiekbaan van TAS ’82 zullen we starten. Dit is op de Zuiderweg.

Businessrun
21 juni is er ook de Businessrun. Een leuke kans om je bedrijf of organisatie te laten zien! In teams van 4 personen (kosten € 10) kun je meedoen.

Kosten
Een enkel kaartje kost € 2,50. Je kan ook een stempelkaart nemen voor alle lopen voor € 10. Leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs lopen gratis. De school waarvan de meeste leerlingen deelnemen krijgt een prijs beschikbaar gesteld door Team Sportservice Schagen.

Startschot
De inschrijving start vanaf 18.30 uur. Het startschot is om 19.30 uur. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging TAS ’82, in samenwerking met o.a. Team Sportservice Schagen. Meer informatie via http://www.tas82.nl/ of 06 – 51 77 78 36.