SCHAGEN - Woensdag 26 april wethouder Ben Blonk kreeg uit handen van Co Wiskerke, de poster voor de Schager Wijkenloop 2017, als symbolische start van dit jaarlijks evenement. In mei en juni kan op vijf donderdagavonden worden meegedaan aan deze recreatieloop.

“Sporten is goed voor iedereen. Hoe leuk is het om dit met alle wijkgenoten te doen”, aldus de wethouder. Op donderdagavond 11 mei geeft wethouder Blonk het startschot van de eerste loop in wijk Groeneweg. Schagen is voor dit evenement weer in vijf wijken verdeeld: Groeneweg, Hoep Noord- en Zuid Centrum, Waldervaart en  Muggenburg. Daar wordt op 11, 18, 25 mei en 8 en 15 juni gelopen.

Het doel van deze wijkenlopen is om de saamhorigheid in de wijk te vergroten en daarnaast past het in het programma van “Ik lekker fit” en “JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)”. “Wij de hopen in het bijzonder dat heel veel ouders en grootouders mee gaan doen met hun kinderen en kleinkinderen. Het hoeft niet altijd ‘hardlopend’ te zijn en er mag gerust even gewandeld worden (wel rechts houden). Meedoen is belangrijker dan winnen”, zo legt Co Wiskerke uit.

Bij de finish is er voor alle deelnemers vers fruit, deze keer gesponsord door de Rabobank. Alle kinderen van de basisscholen krijgen ook nog een aardigheidje dat iets met ‘bewegen’ te maken heeft. Dit is gesponsord door De Omring.