REGIO – De zaterdagploeg van Kleine Sluis speelde afgelopen zaterdagmiddag de laatste thuiswedstrijd aangezien het team na dit seizoen stopt. Het won met 6-2. Ook kampioen Winkel wist te winnen, terwijl Geel Zwart’30 doelpuntrijk gelijk speelde.

Kleine Sluis – Sporting Krommenie 6-2
Kleine Sluis won in eigen huis tegen Sporting Krommenie. Bij een 2-2 tussenstand kregen de bezoekers een rode kaart. ‘Tot die tijd kon het twee kanten op. Daarna ging het steeds meer onze kant op.’ zei Reinier Wagner. Voor de ploeg uit Anna Paulowna scoorden Jon Hiemstra (3x), Job Oosterbaan, Justin Bakx en Martin Keppel.

Winkel – Wieringerwaard 3-2
Nadat het vorig weekend kampioen werd van de vierde klasse A trad Winkel afgelopen zaterdag in eigen huis aan tegen Wieringerwaard. ‘Wij dicteerde in de eerste helft. Zonder geweldig te spelen hadden we op een 3-0 voorsprong moeten staan na een half uur’, zei Martijn Gootjes. ‘Het bleef echter bij 1-0 via Jack Limmen en na een onnodige overtreding werd het door een terechte penalty 1-1.’

Vlak voor rust herstelde Winkel de marge dankzij een doelpunt van Chris Ursem. ‘In het eerste kwartier na rust speelden we echt heel sterk en hadden we acht keer kunnen scoren als we scherp waren geweest.’ vervolgde Gootjes. Na de 3-1 van Jacco Fijnheer konden de bezoekers nog iets terugdoen, 3-2.

Succes – Dirkshorn 2-0
Op bezoek bij Succes ging Dirkshorn met 2-0 onderuit. Jeroen Metselaar en Jop van de Esschert wisten namens de thuisploeg te scoren. Doordat directe concurrent Flevo verrassend won van DWOW (4-2) kan Dirkshorn de nacompetitie niet meer ontlopen. De ploeg van trainer/coach Jeffrey Androg zal zich daarin moeten zien te verzekeren van een langer verblijf in de vierde klasse.

De Koog – Geel Zwart’30 3-3
Via een rake penalty van Sam Dekker en een doelpunt van Lex Tas kwam Geel Zwart’30 tegen De Koog op een 0-2 voorsprong. ‘We gaven de voorsprong daarna te makkelijk weg’, zei Marco Kuut.

Na de 3-2 van de gastheer en drie grote mogelijkheden voor Geel Zwart’30 zorgde Lex Tas met zijn tweede van de middag voor de 3-3. ‘Tien minuten voor tijd hadden we het moeten beslissen met kansen alleen voor de keeper. Maar de doelman van De Koog redde knap.’ vervolgde de coach van de ploeg uit ‘t Zand. Volgend weekend sluit Geel Zwart’30 het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Succes.

VV Schagen – ZDH 4-0
Dankzij Mike vink, Mitch Rekveld, Bjorn Stathi en een eigen doelpunt won Schagen op eigen veld met 4-0 van ZDH. ‘Het was een slechte en saaie wedstrijd, het niveau was erg laag van onze kant’, zei Mike Julsing na afloop. ‘We gingen een beetje met hun tempo mee. We hebben wel genoeg kansen gecreëerd maar weinig benut.’

Vesdo – SRC 0-3
In eigen huis heeft Vesdo niet kunnen stunten tegen SRC, 0-3. Door de nederlaag is degradatie een feit voor de ploeg uit Schagerbrug. De bezoekers wisten via Stef Elting Lars Kockx en Stijn Buik de winst naar zich toe te trekken. ‘We zijn strijdend ten onder gegaan, het was helaas niet genoeg’, zei Michel van der Wardt na afloop. ‘We hebben het SRC lastig kunnen maken en dat is mooi, we hebben heel veel strijd en inzet getoond en een uur lang stand kunnen houden.’

Voor de ploeg uit Schagerbrug blijft het avontuur in de vierde klasse dus beperkt tot één seizoen. ‘Realistisch gezien zijn we nog niet goed genoeg voor de vierde klasse. Ik hoop dat wat we dit jaar geleerd hebben kunnen meenemen naar volgend seizoen en wellicht hoge ogen kunnen gooien in de vijfde klasse’, vervolgde de coach van Vesdo die volgende week met zijn ploeg afsluit tegen ZDH. ‘Het zou mooi zijn als we daar winnend kunnen afsluiten.’

SRC klom door de zege over DWOW heen naar de derde plaats op de ranglijst en doet daarmee goede zaken in de jacht op een zo gunstig mogelijke uitgangspositie in de nacompetitie.