TUITJENHORN - Schagen is het nieuwe jaar uitstekend begonnen met een 5-0 thuisoverwinning tegen Nieuwe Niedorp. Komende zondag staat er een op papier veel zwaardere wedstrijd op het programma, namelijk een uitwedstrijd tegen Hollandia T.

Jild Wardenaar was afgelopen zondag de gevierde man. Met drie treffers wist hij zijn ploeg op weg te helpen. De andere twee treffers werden gemaakt door Nick Verboven. De zege leverde Schagen naast drie punten de zevende plaats op de ranglijst op.

Schagen kan gezien worden als een hecht team dat inzet toont. Dit zal op bezoek bij Hollandia T niet anders zijn. De ploeg wil eindigen in het linkerrijtje, en als het kan zo dicht mogelijk richting de subtop. De basis is er bij Schagen, en volgend seizoen krijgt de nieuwe coach Gosse Bosma de taak om dit uit te bouwen. Bij Winkel en Hugo Boys bewees hij een ploeg boven zichzelf te laten kunnen uitstijgen. Bij Schagen zal hij datzelfde dolgraag willen bereiken.

Hollandia T had vorig seizoen in de persoon van Hergy Matuka een ijzersterke vleugelaanvaller. De snelle aanvaller wist met 23 doelpunten vaak een belangrijke rol op te eisen bij Hollandia T. Dit seizoen is hij niet meer te bewonderen in Tuitjenhorn vanwege een verhuizing. Hollandia T heeft in de persoon van Koen Hollenberg een nieuwe goaltjesdief. Met twaalf doelpunten vervult Hollenberg een belangrijke rol.

Nummer 2
Ondanks het vertrek van Matuka kent Hollandia T een sterk seizoen. Met 32 punten is Hollandia T de enige concurrent van VIOS W in de strijd om het kampioenschap. Hollandia T heeft slechte herinneringen aan de titelrace van de afgelopen drie seizoenen. In die drie seizoenen eindigde Hollandia T als tweede, en greep dus net naast het kampioenschap. Drie seizoenen geleden eindigde het op doelsaldo op de tweede plaats, Hollandia T zag twee seizoenen geleden opnieuw de titel aan hun neus voorbij komen. Vorig seizoen had DTS één punt meer waardoor de ploeg uit Tuitjenhorn opnieuw geen kampioen werd.

De nacompetitie die in die drie seizoenen volgde resulteerde niet in promotie. Voor de ploeg jaarlijks een deceptie, maar de ploeg gaat vol inzet door in de jacht naar promotie.

Een rijke historie als het gaat om Hollandia T – Schagen. De thuisploeg wist achtmaal te winnen, Schagen ging er driemaal met de punten vandoor. De laatste zege in Schagens voordeel dateert in het seizoen 2011/2012 toen er een 0-2 eindstand op het scorebord stond.

In eigen huis won Schagen zes keer, en Hollandia T vijf keer. Het grootste resultaat was in het seizoen 2012/2013 toen Hollandia T met 7-1 wist te zegevieren. In die editie scoorde Rory Burger driemaal. De overige vier doelpunten werden gemaakt door Job Masteling, Job van de Gulik, Koen Hollenberg en Kick Glas.