SCHAGEN – De tweede seizoenshelft is voor V.V. Schagen uitstekend begonnen. De ploeg wist de eerste twee duels te winnen. De zege van afgelopen zondag tegen Succes was erg knap. ,,Wij staan nu in de middenmoot, maar voor mijn gevoel zit er nog veel meer in”.

In de eerste seizoenshelft had Schagen acht punten verzameld. En met drie opeenvolgende nederlagen zal de ploeg allesbehalve comfortabel de winterstop hebben beleefd. ,,We zijn wel positief en met goede moed uit de winterstop gekomen, want we wisten waar we stonden en dat we er nog lang niet waren om veilig te staan. Maar qua mentaliteit zijn we er op vooruit gegaan” vertelt speler Mike Julsing. Dat heeft geresulteerd in een keurige start van 2018.

Na Wieringerwaard wist de ploeg ook Succes aan de zegekar te binden. ,,Afgelopen zondag was een goed resultaat van ons, waarbij we echt als team keihard hebben gewerkt om de drie punten binnen te slepen” vervolgt de twintigjarige middenvelder. ,,We speelden echt als een team. We werkten goed samen met de linies, er werd veel gecoacht en er was wilskracht waardoor we het hen erg lastig maakten en weinig kansen weggaven”.

Middenmoot
Met veertien punten staat Schagen inmiddels zevende in de vierde klasse A. ,,Wij staan nu in de middenmoot, maar voor mijn gevoel zit er nog veel meer in” spreekt Julsing vol vertrouwen. ,,Voor de winterstop miste we toch een stukje mentaliteit in het team. Want als we achter stonden lieten we snel ons hoofd hangen en dat heeft ons punten gekost. Al moet ik wel zeggen dat we vaak pech hadden in de afronding en de kansen die wij weggaven”. De huidige groep is reden om meer te verwachten, vindt de middenvelder. ,,Voor mijn gevoel zit er met deze jonge en kleine selectie veel meer in als we deze positieve lijn doortrekken door middel van hard trainen en als team samen gaan werken”.

Altijd lastig
Komend weekend krijgt Schagen de kans om verder afstand te nemen van de onderste regionen. De ploeg van coach Gosse Bosma gaat dan op bezoek bij Flevo, de huidige nummer tien. Flevo uit is voor ons altijd lastig. Ik weet het van vorig jaar nog toen we daar met 3-0 verloren. En voor de winterstop verloren we onterecht thuis met 1-2. Die wedstrijd waren wij de bovenliggende partij en hadden we veel kansen, maar die kansen benutten wij niet en zij wel” aldus Julsing. ,,De kansen voor komende zondag? Die schat ik groot in. Als we als team net zoals tegen Succes spelen verwacht ik dat we de drie punten mee naar Schagen kunnen nemen”.