SCHAGEN - Ondanks dat het spel het niet altijd laat zien wil Schagen meedraaien met de subtop van de vierde klasse C. Jild Wardenaar heeft vertrouwen dat het met de juiste inzet mogelijk moet zijn.

Afgelopen zondag verloor Schagen ruim bij Hollandia T. Wardenaar blikt terug op de 5-1 nederlaag. “In het begin van de wedstrijd ontbrak de scherpte waardoor Hollandia T al snel 3-0 voor kwam te staan, eigenlijk wilde we natuurlijk Hollandia T het spel laten maken en hopen op een 0-1 voorsprong, maar we keken al snel tegen de achterstand aan en kwamen dan nog wel een beetje terug met 3-1, maar helaas was het geluk ook niet helemaal aan onze kant en verloren we met 5-1” blikt een teleurgestelde Wardenaar terug op de wedstrijd.

Schagen ziet nog wel degelijk een doel voor dit seizoen; “We hopen natuurlijk met de bovenkant van de stand mee te kunnen draaien daar lijkt het af en toe met ons spel niet op, maar ik verwacht dat als we er allemaal voor gaan wij de goede kant op gaan” waarmee Wardenaar ook het verbeterpunt ziet bij zijn ploeg. “Mentaal kunnen we onszelf nog verbeteren”.

In de wedstrijden dat Schagen op achterstand komt speelt de ploeg vooral tegen zichzelf, zo concludeert de huidige topscoorder van VV Schagen; “Als we tegendoelpunten krijgen moeten we ons eigen spel blijven spelen, van onze eigen krachten uitgaan”. Vaak is er nog genoeg tijd om de wedstrijd om te buigen” aldus Wardenaar.

Komende zondag speelt de ploeg in eigen huis tegen FLEVO uit Middenmeer. Eerder dit seizoen leed de ploeg uit Schagen een pijnlijke 3-0 nederlaag. Desondanks gaat het Wardenaar te ver om te spreken van revanche gevoelens. “We willen eigenlijk elke week winnen en natuurlijk voelt het wel zuur de uitwedstrijd met 3-0 te hebben verloren” aldus Wardenaar.

Schagen zet zondag zijn beste beentje voor in de thuiswedstrijd tegen FLEVO, temeer omdat er nog kansen liggen dit seizoen; “We gaan natuurlijk nog steeds met ze alle ervoor om zo hoog mogelijk te eindigen en zonder de onnodige tegenslagen denk ik dat er nog steeds mooie dingen kunnen gebeuren”. Een nieuwe nederlaag tegen FLEVO kan bestempelt worden als een onnodige tegenslag, en dus zal Schagen vol gaan voor de eindzege.

Opvallend genoeg had Schagen het ook vorig seizoen moeilijk tegen FLEVO, want ook toen won de ploeg met 3-0. In dat vorige seizoen won de ploeg thuis wel weer gemakkelijk met 7-0, een groot verschil.

Degradatiekandidaat
FLEVO staat met slechts negen punten op de twaalfde positie. Een zorgwekkende situatie dus voor de ploeg van coach Danny Borgo. De ploeg promoveerde twee jaar geleden, mede dankzij het opheffen van de zesde klasse. Maar door de opheffing steeg de ploeg direct naar de vierde klasse. In het eerste seizoen wist het een zeer knappe negende positie in te nemen. Met veel strijdlust bleef de ploeg overeind in de vierde klasse, maar dit seizoen verloopt het uiterst moeizaam. Reden temeer om zondag te hopen op een positief resultaat.