SCHAGEN - Promovendus Schagen United, dat nochtans goed aan de competitie in de tweede klasse was begonnen, heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Assendelft zijn tweede nederlaag op rij geleden: 1-2.

De ploeg van Hans de Koning kende een bliksemstart toen Sören Prins met een verre bal vanaf de zijkant via de binnenkant van de paal doel troef. Al dan niet bedoeld, een absolute wereldgoal. Helaas bleef het voor de thuisploeg, die nog steeds de nodige basiskrachten wegens blessures moet missen, daarbij. Na de gelijkmaker van Winkel, na een kwartier spelen, kwam de thuisploeg nooit echt meer in de wedstrijd en in de rust kon ook nog eens Robin Schouwvlieger aan de blessurelijst worden toegevoegd.

In de tweede helft probeerde Schagen met man en macht het punt over de streep te trekken, maar ook dit was de equipevan De Koning niet gegung. Tien minuten voor tijd zorgde Rob Herle voor de winnendetreffer voor Assendelft.

Schagen United, dat nu negende staat, gaat komende zondag op bezoek bij de oude club van De Koning, ZAP.