WORMERVEER - Schagen United heeft slechts een seizoen kunnen genieten van voetballen in de tweede klasse. Na een 2-1 nederlaag bij concurrent Saenden degradeerde de ploeg van trainer Hans de Koning terug naar de derde klasse.

Mits compleet heeft De Koning best een aardig voetballend elftal, al wordt er in de tweede klasse ook op fysiek gebied meer gevraagd. Het compleet zijn bleek dit seizoen echter te vaak een struikelblok voor de Schager formatie. Blessures, schorsingen en de combinatie met het zaalvoetbal bij sommige spelers speelden parten.

Zo ook in de uitwedstrijd tegen Saenden waar Danny Reijne en Sören Prins ontbraken wegens schorsingen. Het eveneens nog niet veilige Saenden was op het eigen natuurgras dan ook de bovenliggende partij en kwam kort voor rust op voorsprong door Arsenio Dihalu, waar daravoor keeper Noah Kuiprs zijn ploeg al een aantal malen had gered. Na de rust, mocht Schagen United weer hopen, gezien de andere tussenstanden en het feit dat Milan Bakker de gelijkmaker scoorde. Dat de Schager formatie dit seizoen weinig bespaard blijft bleek wel in de slotfase toen Kevin Weggemans eerst zijn eigen doelman verraste en kort hierna ook nog zijn tweede gele kaart ontving. Die tikken kwam Schagen United dan ook niet meer te boven: 2-1.