SCHAGEN - Schagen United zal komende zondag in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Saenden alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Op de laatste speeldag telt alleen winst nog voor de ploeg van trainer Hans de Koning nadat het zichzelf weer onnodig moeilijk maakte tegen Meervogels '31 (3-4).

Op tweede pinksterdag leek de tegenstander uit Akersloot meer doordrongen van het feit dat men zich veilig kon spelen. De ploeg van Raymond Huisman toonde de nodige ijver en wilskracht en sloeg op de juiste momenten toe. Het zat de gasten niet tegen toen Jacco Sijnesael al snel de bal in eigen doel gleed, maar die fout werd nog binnen de minuut goed gemaakt door aanvoerder Robbert-Jan Klein met ene mooie uithaal. Meervogels behield echter het betere van het spel en hoewel keeper Noah Kuipers enkele malen in de weg lag ging hij op slag van rust in de fout waarvan Jelle van der Eng profiteerde: 1-2.

Het zorgde niet voor een ommekeer bij de thuisploeg, want na de rust kreeg aanvaller Tom Adrichem teveel ruimte en die wist daar wel rada mee door met twee treffers de stand naar 1-4 te tillen. Schagen United schrok eigenlijk pas wakker toen het al te laat was en de tweede treffer van Klein en het doelpunt van Danny Reijne waren dus eigenlijk slechts een doekje voor het bloeden: 3-4. Diezelfde Reijne zal er net als Sören Prins komende zondag niet bij zijn in Wormerveer vanwege een schorsing. Daarentegen keren Jeroen Pater en Niels Spaans dan weer terug na een schorsing.