SCHAGEN - HSV is de terechte kampioen van de 2e Klasse A geworden. Schagen United kon de Heilooër koploper zondagmiddag weinig in de weg leggen.


De ploeg van trainer Hans de Koning moest het opnieuw doen zonder aanvaller Robin Schouwvlieger, vorige week vanwege zaalvoetbal met Scagha '66, nu vanwege een gebroken teen die hij opliep in de zaal. Zodoende was routinier Robbert-Jan Klein opnieuw in de aanval geposteerd en de aanvoerder miste al snel een grote kans. Ook Thomas van Klaveren was dichtbij, maar mikte op de paal. Daarmee waren de aanvallende intenties van het nog altijd in degradatienoord verkerende Schagen United wel genoemd. Ondertussen legde de defensie HSV niet al teveel in de weg en stond men binnen een half uur al op een 0-2 achterstand. Jelle Stam en Tim van der Flier profiteerden van de vrijheid die zei genoten.

Nadien was het vooral aan keeper Noah Kuipers te danken, één van de weinigen bij de thusploeg die wel een ruime voldoende haalde, dat de score niet verder opliep. Toch moest de goalie vlak voor tijd nog een derde keer vissen, opnieuw na geklungel in zin defensie. Stam maakte zodoende zijn tweede van de middag en stelde daarmee de titel van HSV definitief veilig.

Schagen United heeft nog drie wedstrijden om degradatie of de nacompetiie te ontlopen. Komende zondag wacht er daarin weer een zware strijd als men op bezoek gaat bij de nummer twee in de stand, SVA.