OUDORP - Eersteklasser Kolping Boys heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de vierde ronde van de KNVB-districtsbeker door tweedeklasser Schagen United met 3-1 te verslaan. Mohamed Ettouhlali maakte met twee goals na rust het verschil.

De ploeg van Rob Klanker was halverwege de eerste op voorsprong gekomen via een benutte strafschop van aanvoerder Amine Ouaziz nadat Floris Kemps was gehaakt. De mooiste treffer viel een paar minuten later toen routinier Robbert Jan Klein van de gasten keeper Plomper te ver voor zijn doel zag staan en met een prachtige lob de 1-1 liet aantekenen.

Na een dik uur spelen wist Mohamed Ettouhlali voor een hernieuwde voorsprong te zorgen voor de Oudorpers en een klein kwartier later gooide hij het duel in het slot met een tweede treffer waardoor Kolping Boys in de koker gaat bij de loting voor de vierde ronde.

Schagen United, dat nog volop strijd voor lijfsbehoud in de tweede klasse kan zich volledig op de competie richten. Op 25 februari speelt de ploeg van Hans de Koning een thuiswedsrtijd tegen Westfriezen.