SCHAGEN – De regio Schagen kent vele clubs. Dat betekent dat er wekelijks wisselende belangen zijn, veel mooie affiches en ook interessante uitdagingen. Dat is niet anders in de vierde speelronde.

Zaterdag:

Kleine Sluis SV zat. – Flamingo’s 64
In eigen huis neemt Kleine Sluis het op tegengaat Flamingo’s 64, koploper in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Met een aantal versterkingen lijkt de Alkmaarse ploeg een stap te willen maken en het begin mag voortvarend worden genoemd. De teller van gescoorde doelpunten staat na drie wedstrijden immers al op 31. Kleine Sluis is de huidige nummer vier op de ranglijst.

Zondag:

ZAP – Meervogels’31
ZAP uit Breezand neemt het komende zondag op tegen Meervogels’31. Voor coach Sem Wokke een interessant duel, aangezien hij zelf twee seizoenen aan het roer stond bij de ploeg uit Akersloot. Coach Wokke over het treffen met zijn oude club, “Het is meteen een wedstrijd waarin we kunnen zien waar ZAP momenteel staat. “Meervogels doet het uitstekend met een jonge ploeg. Winnaar van de CAL-cup in de voorbereiding en ook door in de beker” vertelt de coach over de ploeg die de eerste twee competitieduels wist te winnen van Zeevogels en Vitesse’22.

Coach Sem Wokke kan niet beschikken over een volledige selectie, “wij missen aanvoerder Nick Broersen vanwege een schorsing en de geblesseerde Bas van de Wereld terwijl Aad van der Meer nog een vraagteken is”.

VIOS W – FC den Helder
In Warmenhuizen speelt VIOS W thuis tegen FC den Helder. De thuisploeg verloor vorig weekend met 3-2 bij Kleine Sluis, en zal komende zondag graag een overwinning boeken. Het zal dan alles in het werk moeten stellen, want na de 5-1 overwinning op Zeevogels zal de Helderse ploeg vol vertrouwen afreizen richting VIOS.

Winkel – de Koog
Winkel is het seizoen begonnen met een overwinning en een gelijkspel. De formatie van coach Martijn Gootjes hoopt daar komend weekend weer een positief resultaat aan toe te voegen. Gemakkelijk zal dat echter niet worden, want het treft de Koog, dat na de promotie van vorig seizoen een prima start kent.

De coach, dit seizoen nieuw aan het roer bij Winkel heeft een duidelijke visie, “Er zijn enkele speerpunten waar ik aan vasthoud en dat zie ik ook terug in het spel. Ik geloof als we op een bepaalde manier spelen dat we succes boeken” vertelt de coach. “Ik wil leuk voetbal laten zien, en de jongens laten genieten”. Mocht de ploeg een keer tegen een nederlaag aanlopen, dan is er volgens Gootjes geen man overboord, “Verliezen kan gebeuren, en is ook niet erg. Dit hangt wel af van hoe we spelen. Als ik de punten die we hebben afgesproken terug zie, en we lopen een keer tegen een nederlaag aan dan kan ik dat accepteren.

Komend weekend dus de Koog, “Deze ploeg is goed begonnen. Twee overwinningen en één keer onterecht verloren. Wij moeten het spel wat we hebben laten zien vasthouden, en dat ook tegen de Koog tonen” Ik hoop dat we de lijn van de afgelopen weken kunnen doortrekken”.

Succes – VV Schagen
In Hippolytushoef staat er voor VV Schagen een moeilijke opgave. De ploeg van coach Gosse Bosma gaat zondag op bezoek bij Succes, de ploeg die de clubnaam eer aan doet. De ploeg wil zich mengen in de strijd om het kampioenschap en is er in geslaagd om als enige ploeg in de poule de eerste drie competitieduels winnend af te sluiten. Schagen zelf heeft met vier punten uit drie duels geen verkeerde start, maar om de subtop te bestormen zou een overwinning tegen de koploper zeer welkom zijn.

VESDO – Wieringerwaard
Op eigen veld neemt VESDO het op tegen Wieringerwaard. Voor de ploeg uit Schagen lijkt het een moeizaam seizoen te worden. De promovendus wacht na drie wedstrijden nog op het eerste punt, en daarnaast lukte het de ploeg nog niet om te scoren. De hekkensluiter ontvangt dus Wieringerwaard, dat inmiddels drie punten heeft. Als de thuisploeg zicht wil hebben op handhaving dan zijn dit belangrijke duels.

SRC – Dirkshorn
Vorig weekend boekte SRC in een doelpuntrijk duel de eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij Geel Zwart’30 wist de ploeg uit Schagen een 4-5 zege te pakken. Komend weekend treft het een ploeg die ook weet hoe scoren moet, het won immers met 7-0 van VESDO. “Hoe het gaat lopen weet je natuurlijk nooit van te voren, maar aangezien wij thuis spelen hebben wij daar een voordeel mee en ik denk dat we dan een grote kans maken tegen Dirkshorn” blikt Stijn Buik vooruit.

DWOW – Geel Zwart’30
Voor Geel Zwart is t zaak om zo snel mogelijk de punten te pakken” vindt coach Marco Kuut. De coach, die in het verleden onder meer werkzaam was bij Succes, wacht met zijn ploeg nog op de eerste overwinning. Wel speelde het twee weken terug 1-1 gelijk op bezoek bij Winkel. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij DWOW. “Het zal niet makkelijk zijn tegen een voormalig derdeklasser. Tegen goede tegenstanders zie ik dat we meegaan in het niveau, net als tegen Winkel waar we een goed resultaat hebben neergezet” aldus Kuut.

“Details in de wedstrijd zullen beslissen wie de punten pakt. DWOW is een ploeg met zeer goede individuele kwaliteiten. Als je ze laat voetballen, dan krijg je het moeilijk” aldus de coach die besluit, “Daar moet Geel Zwart zich tegen wapenen om tot resultaat te komen”.

VZV – Victoria O
Na de 8-2 nederlaag zal VZV uit zijn op revanche. De ploeg speelt in ‘T Veld tegen Victoria O, een ploeg die kan worden gezien als een concurrent in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit Obdam, die tegen Nieuwe Niedorp met 3-0 won, verloor vorig weekend de derby tegen Apollo’68 en zal tegen VZV moeten bewijzen de vierde klasse aan te kunnen. Voor de ploeg uit ‘T Veld is het hopen op een positief resultaat, en dus de eerste punten van het teleurstellend begonnen seizoen.

Alcmaria Victrix – Nieuwe Niedorp
In de Egmonderhout in Alkmaar gaat hekkensluiter Nieuwe Niedorp op bezoek bij Alcmaria Victrix. De bezoekers verloor het openingsduel van dit seizoen met 1-9 van de rijp. Hierna bleken concurrenten Victoria O (3-0) en KSV (2-4) ook te sterk. Juist in die wedstrijden moet de ploegen punten verzamelen en zich daarmee kunnen richten op handhaving. Vooralsnog lijkt de ploeg met VZV te moeten strijden om van de laatste plaats weg te blijven.