REGIO – In de Vierde Klasse A van het zondagvoetbal boekte VV Schagen een overwinning op Geel Zwart. Tweedeklasser ZAP pakte in Heiloo een punt, terwijl Hollandia T en Winkel onderuit gingen.

HSV – ZAP 2-2
In Heiloo speelde ZAP een sterke eerste helft. Daarin wist het zichzelf al in het eerste kwartier te belonen. Via Marvin La Croes wist het de score te openen. Meer doelpunten kwamen er niet, waardoor het na rust nog alle kanten op kon.

Zo goed was de eerste helft, zo slecht begon de formatie uit Breezand aan de tweede helft. ‘Door persoonlijke fouten werd het snel 2-1’, aldus Nick Broersen. Mats de Zeeuw bracht met twee treffers HSV op voorsprong. Uit een vrije trap van Broersen wist Bram Dekker de stand gelijk te trekken.

Broersen: ‘Aan het einde van de wedstrijd kon het nog 3-2 of 2-3 worden. Maar de keepers stonden hun mannetje.’ Door het gelijkspel klimt ZAP naar de tweede plaats. Komend weekend wacht het treffen met directe concurrent en streekgenoot FC Den Helder.

De Blokkers – Hollandia T 2-1
In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop wist Hollandia T in de slotfase de zege te pakken. Afgelopen zondag kreeg het op bezoek bij De Blokkers juist een tegentreffer in de slotfase waardoor het onderuit ging. ‘Het eerste half uur was gelijkwaardig. Een zuivere goal werd afgekeurd vanwege buitenspel’, aldus Ronald de Rooij. ‘Daarna maakten zij een buitenspel doelpunt dat werd wel goedgekeurd.’

Een kwartier voor tijd trok Hollandia T de stand gelijk. Het was Koen Hollenberg die de 1-1 voor zijn rekening nam. Twee minuten voor tijd maakte de gastheer de 2-1. In de resterende minuten wist Vienes Tijsen nog een penalty te keren, maar de schade kon niet worden gerepareerd.

VVW – Winkel 5-2
Het was een lastige middag voor Winkel, dat op bezoek bij VVW op een oud kunstgrasveld speelde. ‘Na een vroege voorsprong, waar de 0-2 zelfs mogelijk was geweest, nam VVW de regie over de wedstrijd’, zei Martijn Gootjes. De openingstreffer viel via Chris Ursem. Al voor rust werd de schade door de thuisploeg hersteld, zij het dat de 3-1 uit een onterechte strafschop kwam. ‘Dat was de nekslag. Na rust heb ik mijn jongens manmoedig aan de slag gezien, complimenten.’ Bij een 5-1 achterstand zorgde een eigen doelpunt van VVW voor de 5-2 eindstand.

‘Op dit moment, met de spelers die vandaag beschikbaar waren, zijn de topteams in de derde klasse in uitwedstrijden één à twee klassen te sterk. Dat is ook niet erg, het is een feit’, vervolgde de oefenmeester. ‘Desondanks was een uitslag 5-7 niet eens vreemd geweest. Volgende week weer nieuwe kansen.’

VV Schagen – Geel Zwart’30 2-1
In eigen huis pakte VV Schagen tegen titelkandidaat Geel Zwart’30 de volle buit. ‘Het ging vandaag wel redelijk. In de eerste helft waren wij de betere ploeg’, aldus Mike Julsing. Al na een halve minuut was de gastheer dichtbij een treffer, maar de inzet van Julsing bleef onbenut. De 1-0 kwam van Jay van Steijn die na een lage strakke bal van Cas Schoen hem achter ze standbeen scoorde. ‘Het was heel slordig en onzorgvuldig van onze kant. Dus eigenlijk gingen we terecht met 1-0 achter de rust in’, meende Mattijs Bleijendaal.

Na rust was het Geel Zwart dat meer druk zette. ‘Daardoor werd het iets slordiger werd bij ons’, aldus Julsing. Via Bleijendaal kwam de formatie uit ‘t Zand op gelijke hoogte. ‘Daarna was er nog een bal ruim over de lijn die de grensrechter niet gaf. En nog een paar kansjes van onze kant en uiteindelijk gooit Schagen hem voor de pot en valt hij binnen’, vervolgde Bleijendaal. Op aangeven van Mike Julsing kopte Danny Reijne zeven minuten voor tijd binnen. Julsing: ‘In de laatste minuut was het voor ons de boel achterin dichthouden.’