TUITJENHORN - Hollandia T heeft weleens moeilijkere wedstrijden moeten spelen dan zondagmiddag tegen Schagen. In een niet al te grootse wedstrijd verloor Schagen afgetekend met 5-1.

Vorige week wist Schagen nog een geweldig resultaat te boeken door Nieuwe Niedorp met 5-0 te verslaan. Over die overwinning zullen weinig mensen meer spreken na de teleurstellende vertoning tegen Hollandia T.

Binnen tien minuten lag de bal voor het eerst in het doel. Job Masteling wist de 1-0 te maken, en nog geen tien minuten later wist de ploeg van Larbi Loukou de score te verdubbelen. Via Rory Burger werd het 2-0. Zo leek een voorschot op een overwinning een feit. Dit werd nogmaals bevestigd door Thomas Driese. De speler scoorde de 3-0. Voor de speler was het pas zijn tweede doelpunt van dit seizoen.

Nog voor rust kon VV Schagen toch iets terug doen. Björn Stathi scoorde de 3-1 en zo kon de tweede helft nog weleens zeer interessant worden.

Helaas voor VV Schagen werd de tweede helft geen succes. Ondanks dat Ivo Rohling alles op scherp zette bij zijn ploeg was het Hollandia T dat de score kon uitbouwen, al duurde het erg lang.

Pas in het laatste kwartier wist Hollandia T de 4-1 te maken waarmee er definitief een einde kwam aan de laatste spanning. Koen Hollenberg scoorde twaalf minuten voor tijd. Hollenberg draait een succesvol seizoen met dertien doelpunten. Enkele minuten voor tijd mocht Danny Burger het laatste doelpunt te maken.

Voor Hollandia T was het alweer de zesde overwinning op rij. De ploeg is bezig aan een succesvolle periode. In die tweede periode staat Hollandia T bovenaan met achttien punten. De voorsprong op achtervolger VIOS W bedraagt vijf punten waarmee de periodewinst zeker lijkt. In de komende twee weken speelt Hollandia T legen laagvliegers Wieringermeer en Nieuwe Niedorp. De ploeg uit Tuitjenhorn is de absolute favoriet voor deze duels.

Schagen speelt komend weekend thuis tegen FLEVO, om die week erna op bezoek te gaan bij subtopper Succes.