REGIO – Zowel VV Schagen als SRC zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie. Tegen respectievelijk JVC en de Rijp gingen de Schagense ploegen onderuit en spelen ook volgend seizoen in de vierde klasse.

JVC – VV Schagen 2-0
Na een ijzersterke tweede seizoenshelft wist VV Schagen een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. De ploeg van Gosse Bosma speelde daardoor afgelopen zondagmiddag op bezoek bij derdeklasser JVC. Het avontuur bleef beperkt tot één duel doordat de gastheer met 2-0 zegevierde.

‘In de eerste helft vond ik ons de betere ploeg, we hadden meer kansen, maar maakte ze niet af’, zei Mike Julsing. ‘In de tweede helft werden we een beetje overlopen. Zij voetbalde zich er beter doorheen en creëerde een aantal kansen.’

‘In de tweede helft hebben we weinig kansen gecreëerd, maar we hebben als Schagen zijnde een goede tweede helft seizoenshelft gedraaid.’

De Rijp – SRC 3-1
Ook SRC is al klaar in de nacompetitie en komt ook volgend seizoen uit in de vierde klasse. Nadat Menno Meijland de ban had gebroken wist Robbert Fels de stand weer gelijk te trekken. In de tweede helft zorgden Meijland en Wesley Rollman voor een 3-1 voorsprong.

In de slotfase werd er nog een inzet van aanvoerder Stijn Buik van de lijn gehaald, waarna het duel ten einde kwam.

Door de nederlagen van Schagen en SRC zijn de drie teams uit de vierde klasse A uitgeschakeld in de nacompetitie. Succes verloor afgelopen zondagmiddag immers ook.