SCHAGEN/ANNA PAULOWNA – De zaterdagteams van SRC en Kleine Sluis hebben afgelopen zaterdagavond een nederlaag geleden. De derby tussen Schagen en SRC, die op zaterdagavond werd afgewerkt, eindigde onbeslist.

VV Schagen – SRC 2-2
VV Schagen en SRC hebben afgelopen zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld. De derby, die eerder dit seizoen in 1-1 eindigde, leek ditmaal in het voordeel van de bezoekers te worden beslist.

Via twee treffers van Robert Jan Klein kwam SRC op een 0-2 voorsprong. Nadat hij eerst een vrije trap raak schoot wist Klein in de rebound de tweede treffer binnen te werken. VV Schagen zorgde er uiteindelijk toch voor dat de derby onbeslist bleef. Dankzij een rake kopbal van Rick Schoen en Kevin Weggemans, die in de laatste minuut met het hoofd scoorde, werd de stand weer gelijk getrokken.

"Het duel verliep aan onze kant goed, ik vond dat wij wel de bovenliggende partij waren wisten de kansen niet te benutten", zei Mike Julsing. "In de eerste helft hadden we al 2 of 3-0 voor kunnen staan maar helaas was het niet zo. In de tweede helft gaven we meer druk waardoor zij het moeilijk kregen en lange ballen speelden." vervolgde de middenvelder.

Julsing: "Ik vond het gelijkspel eigenlijk niet terecht, als ik de hele wedstrijd bekijk dan vond ik dat we hadden moeten winnen."

Kleine Sluis zat. – Blauw Wit (W) 0-1
Tegen de nummer voorlaatst Blauw Wit (W) verloor Kleine Sluis met 0-1. “Wij hebben welgeteld zeven hele goede kansen gehad voor rust en zij twee. Na rust kregen we vier mogelijkheden en zij één”, zei Reinier Wagner na afloop. “Wij hebben voor rust echt beter gespeeld. Alleen kregen wij hem er niet in.”

Na negentien wedstrijden is Kleine Sluis met twaalf punten terug te vinden op de elfde plaats.

SRC zat. – Dindua 1-2
In eigen huis verloor het zaterdagteam van SRC met 1-2 van Dindua uit Enkhuizen. De ploeg uit Schagen wist vorig weekend nog met 0-2 te winnen bij Kleine Sluis, maar ditmaal beleefde het een puntloos weekend.

Door de nederlaag blijft SRC steken op de negende plaats. Tegenstander Dindua bezet de zevende plaats. Komend weekend neemt de ploeg van coach Arjan Vijzelaar het op tegen Wieringermeer.