SCHAGEN – Scagha’66 blijft in de race voor een plek in de nacompetitie. De ploeg uit Schagen deed zeer goede zaken door in eigen huis af te rekenen met het fysieke Texel’94, 5-4.

De zege op de nummer 2 van de ranglijst zorgde logischerwijs voor een tevreden Edwin Russer. ‘Het was een goede pot en de jongens hebben keihard gewerkt. Het was zeer vermakelijk om naar te kijken, ook het publiek was dolenthousiast’, zei de coach. ‘We namen waar het moest de rust. Zij speelden met twee viertallen, bij hun minst sterkste gingen wij drukken. Iedereen pakte zijn rol goed op en het zag er goed uit. Ik ben er super trots op.’

In de Groeneweghal werd het treffen tussen Scagha’66 en Texel’94 een bikkelharde wedstrijd. De Eilanders spelen vrij fysiek, maar de ploeg uit Schagen liet zich niet van de wijs brengen. Toch keek de gastheer halverwege tegen een 2-3 achterstand aan. Mike Julsing en Brent Braaksma kwamen voor Scagha tot scoren. ‘Ik moet een compliment aan de jongens geven dat ze het fysieke spel niet schuwden. Als je probeert te spelen zoals je normaal speel dan wordt het niks.’ De keer dat de spelers van de thuisploeg reageerden op de scheidsrechter werd dit tijdens een time out de kop in gedrukt.

Na de pauze slaagde Scagha er in om de zege naar zich toe te trekken. Al twee minuten na rust trok Robin Schouwvlieger de stand gelijk, waarna diezelfde Schouwvlieger een inzet op de paal zag eindigen. Braaksma slaagde er in om de thuisploeg op een 4-3 voorsprong te brengen, maar Texel trok de stand vervolgens gelijk. Anderhalve minuut voor tijd besliste Mike Julsing met de 5-4 de wedstrijd in Schagens voordeel. ‘Als collectief waren we heel sterk. Het was een mooie wedstrijd en het publiek heeft gewonnen.’

Scagha’66 – Texel’94 5-4
Doelpunten Scagha’66: Mike Julsing (2), Brent Braaksma (2) en Robin Schouwvlieger.