SCHAGEN – Schagha’66 beleefde afgelopen vrijdag een zorgeloze avond. In eigen huis had de ploeg van trainer/coach Edwin Russer geen kind aan hekkensluiter Sporting Harderwijk, 13-1.

Het tegendoelpunt was een smetje op een verder fijne avond voor Scagha’66. Na een individuele actie maakte de doelman van Sporting Harderwijk een doelpunt. Het was enkel voor de statistieken, aangezien de gastheer op dat moment al dertien keer tot scoren was gekomen.

Tegen Sporting Harderwijk duurde het tot de achtste minuut voordat de score werd geopend. Met een schot in de rechterhoek was het Robin Schouwvlieger die doel trof. Nog voor de pauze had Scagha’66 de score opgevoerd naar 4-0. Stijn Buik, Schouwvlieger en wederom Buik tekenden voor de doelpunten.

Na de pauze ging de gastheer vrolijk verder en waande zich in een speeltuin. Schouwvlieger scoorde in de eerste twee minuten na rust tweemaal, Stijn Buik prikte de zevende treffer binnen waarna Nick Broersen ook twee keer tot scoren kwam. Zes minuten voor tijd haalde Scagha via Robbert Jan Klein dubbele cijfers. De zege werd nog mooier gemaakt door Schouwvlieger en tweemaal Brent Braaksma. Waarna de Harderwijk doelman iets terug deed. ‘Dit was een makkelijke overwinning. We hadden geen tegenstand’, zei Robin Schouwvlieger na afloop.

Op de ranglijst ziet het er rooskleurig uit voor de zaalvoetballers uit Schagen. Met nog vier wedstrijden te gaan is de ploeg nog in de race voor de tweede periodetitel en een hoge eindklassering.

Scagha’66 – Sporting Harderwijk 13-1 (4-0)
Doelpunten Scagha'66: Robin Schouwvlieger (5x), Stijn Buik (3x), Nick Broersen (2x), Brent Braaksma (2x) en Robbert Jan Klein.