LEEK - Scagha’66 heeft een punt overgehouden aan het eerste duel van het nieuwe seizoen. De ploeg van Edwin Russer leek een nederlaag te incasseren, maar wist de stand in de slotfase gelijk te trekken, 4-4.

Al in de tweede minuut kwam Leekster Eagles op een 1-0 voorsprong tegen Scagha’66, dat na tien minuten op gelijke hoogte kwam dankzij Brent Braaksma. De ploeg uit Schagen kwam zeven minuten later op voorsprong dankzij Robin Schouwvlieger die op aangeven van Sitjn Buik doel trof.

In het tweede bedrijf leek de gastheer echter de zege naar zich toe te trekken. In een tijdsbestek van zeven minuten scoorde de formatie uit Leek driemaal. De 4-2 achterstand werd in de slotfase toch knap weggewerkt door Scagha. Stijn Buik wist tweemaal tot scoren te komen waardoor beide teams de punten deelden. ‘We creëerden wel meer kansen als Leekster, maar de bal wilde er niet in’, zei Mike Julsing na afloop. ‘De laatste paar minuten waren een beetje chaotisch maar uiteindelijk hebben we toch een punt mee naar schagen kunnen nemen.’

Leekster Eagles - Scagha’66: 4-4 (1-2)
2. 1-0 Leekster Eagles
11. 1-1 Brent Braaksma
18. 1-2 Robin Schouwvlieger
28. 2-2 Leekster Eagles
29. 3-2 Leekster Eagles
35. 4-2 Leekster Eagles
37. 4-3 Stijn Buik