HOORN – Na twaalf minuten zag het er niet goed uit voor Scagha’66. Op bezoek bij Veerhuys keek het toen al tegen een ruime achterstand. De ploeg van trainer/coach Edwin Russer knokte zich terug en kwam na rust zelfs op voorsprong. Toch moest het de punten aan de Hoornse opponent laten, 8-6.

Scagha’66 was dichtbij, maar kon HV Veerhuys uiteindelijk geen pijn doen. De Hoornse ploeg is daarmee weer een stap dichter bij de titel die volgend weekend in de wacht kan worden gesleept. De zaalvoetballers uit Schagen mogen nog hopen op een hoge eindklassering en daarmee een plek in de nacompetitie.

Na twaalf minuten zag het er niet naar uit dat Scagha’66 dicht bij een positief resultaat zou komen. Toen keek het immers al tegen een 4-0 achterstand aan. ‘We gingen met een bepaalde opdracht het veld in, maar we kwamen dus al snel 4-0 achter. Dat we terug kwamen was knap’, aldus Edwin Russer. Nog voor de rust waren de gasten weer terug in de wedstrijd. Robin Schouwvlieger bracht de stand met twee treffers op 4-2, waarna Nick Broersen de aansluitingstreffer maakte.

Daarmee was de honger van Scagha nog niet gestild. Veerhuys kwam weliswaar op 5-3, maar dankzij Robbert Jan Klein, Stijn Buik en Jeroen Smit kwamen de bezoekers knap op voorsprong. Met een schot op de lat was Klein nog dicht bij de 5-7. ‘Daarna maakte de scheidsrechter twee cruciale fouten. Wij dachten aan een achterbal, maar het werd corner. Wij stonden nog niet in positie voor een corner en zij maakten 6-6’, baalde Russer na afloop. Ook bij de penalty had de oefenmeester zijn vraagtekens. ‘De scheidsrechter zei dat Ruud Dekker een been vastpakte, maar hij en het publiek zeiden na afloop dat het niet zo was.’

Russer: ‘Het is jammer, want er had meer ingezeten. We willen zo snel naar het doel. Dat zijn dingen die we volgend jaar gaan finetunen. Dat we de uitwedstrijden lelijker gelijk gaan spelen of winnen.’

HV Veerhuys – Scagha’66 8-6 (4-3)
1-0 Younes Daari, 2-0 Mo Darri, 3-0 Jorg Ooievaar, 4-0 Max Boukens, 4-1 Nick Broersen, 4-2 Robin Schouwvlieger, 4-3 Robin Schouwvlieger, 5-3 Jorg Ooievaar, 5-4 Robbert Jan Klein, 5-5 Stijn Buik, 5-6 Jeroen Smit, 6-6 Daan Buurman, 7-6 Younes Daari, 8-6 Younes Daari.