SCHAGEN – Scagha’66 heeft zich weten te revancheren voor de ruime nederlaag die vorige week werd bij ZVV Urk werd geleden. De ploeg van trainer/coach Edwin Russer won afgelopen vrijdagavond van HZV/Het Vennewater, 7-3.

‘We hebben het gevoel weggepoetst’, aldus Nick Broersen. Vorige week ging Scagha’66 bij ZVV Urk nog met 7-2 onderuit en zag het bovendien Jeroen Pater en Jeroen Smit met rood voortijdig inrukken. Het tweetal moest afgelopen vrijdagavond dan ook op de tribune plaatsnemen. Daarnaast waren ook Robert Jan Klein en Ruud Dekker door vakantie afwezig.

In Schagen was het laagvlieger HZV/Het Vennewater dat de score opende. Nog voor de pauze wist de gastheer de score om te buigen. Zo maakte Nick Broersen de gelijkmaker en zorgde Mike Julsing voor de 2-1 ruststand. ‘We waren de betere ploeg, vervolgde Broersen. ‘Na rust liepen we over ze heen en speelden we beter.’

De voorsprong werd door Scagha’66 na rust uitgebouwd. Broersen, Julsing, Stijn Buik en Robin Schouwvlieger brachten de stand op 6-1, waarmee de zege binnen leek. De kans dat er, net zoals eerder dit seizoen in Heiloo, punten werden verspeeld tegen HZV/Het Vennewater werd daarmee zo goed als weggewerkt. De gasten scoorden in de laatste twaalf minuten nog tweemaal, terwijl Mark de Vries ook scoorde. Broersen: ‘We hebben een redelijke tot goede wedstrijd gespeeld.’

Door de zege blijft Scagha’66 de nummer vier van de ranglijst. Met een achterstand van vier punten op nummer twee Texel’94 heeft de ploeg van Russer nog voldoende kans om zich te verzekeren van het toetje. In de komende wedstrijden kan de ploeg uit Schagen de kansen vergroten. Met LTC, OS Lusitanos en Sporting Harderwijk treft het lager geklasseerde ploegen. Een ideale kans om zich klaar te stomen voor de eindfase, waarin het onder meer de bovenste twee ploegen treft.