SCHAGEN - Vooraf had promovendus Scagha`66 ongetwijfeld getekend voor een punt tegen landskampioen FC Eindhoven. Na afloop van het duel in de Groeneweghal vroeg een ieder zich aan Schager zijde af of er wellicht niet meer in had gezeten dan de 1-1 die op het scorebord stond.

Het was namelijk de thuisploeg die de beste kansen kreeg nadat men kort na rust op voorsprong was gekomen. In een evenwichtige eerste helft had keeper Max Kuyper laten zien een uitstekende stand-in te zijn voor de gebroeders Ruud en Mats Dekker die deelnemen aan de marathon van Melbourne. De normaal gesproken derde keeper wist enkele Brabantse pogingen te keren , al was de beste kans van de eerste helft ook al voor de thuisploeg. Jeroen Pater wist de trekker echter niet over te halen waardoor men met 0-0 de kleedkamers inging.

Kort na de pauze kwam die 1-0 er wel toen Robin Schouwvlieger goed anticipeerde op een pass van Ferdy Kaleveld. In het vervolg hield Kuyper opnieuw een paar keer goed stand en bracht ook de lat redding, maar kreeg ook Scagha'66 de kansen om de score verder uit te bouwen via David Ambriola, Piet Halman en Freek Vrenegoor. Het was daarom des te zuurder dat Benneth Vaelen de Eindhovenaren twee minuten voor tijd toch nog op gelijke hoogte schoot: 1-1.

Met het eerste punt op zak staat er volgende week een dubbelprogramma te wachten als Scagha'66 vrijdag op bezoek gaat bij HV/Veerhuys en op zondag ZVC Veenendaal ontvangt.