TEXEL – Na de nederlaag van vorige week tegen koploper HV Veerhuys stond er voor Scagha’66 afgelopen vrijdagavond opnieuw een interessant duel op het programma. De ploeg van Edwin Russer ging op bezoek bij Texel’94. Op het eiland ging het in de slotminuut onderuit, 2-1.

Texel’94 verloor dit seizoen slechts eenmaal. Alleen koploper HV Veerhuys bleek te sterk voor de huidige nummer twee van de Eerste Divisie A. Scagha’66 wist dus dat het zich kon opmaken voor een interessant duel. ‘Dit was natuurlijk een graadmeter. We speelden voor de tweede week op rij tegen een ploeg uit de top twee, maar je ziet gewoon dat we meekunnen’, zei Nick Broersen na afloop.

Op bezoek bij Texel’94 wist de ploeg uit Schagen in het eerste bedrijf de score te openen. Het was Mike Julsing die tot scoren kwam en zo voor de 0-1 voorsprong zorgde. Deze leek tot aan de rust te worden vastgehouden. Twee seconden voor rust incasseerde Scagha’66 echter toch een tegentreffer.

Ook in het tweede bedrijf waren de doelpunten schaars. De toeschouwers leken zelfs genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. ‘Voetballend waren we beter, maar hun keeper speelde goed’, vervolgde Broersen. ‘We waren op zoek naar de 1-2. Helaas werd het tegendeel bewezen.' Het was namelijk niet Scagha’66, maar Texel’94 dat de volle buit pakte. 58 seconden voor tijd was het de thuisploeg die op een 2-1 voorsprong kwam en deze in de daarop volgende seconden niet meer uit handen gaf.

‘Het is echt heel zonde dat we deze verloren. Ik denk dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen’, aldus Broersen die met zijn ploeg voor de tweede week op rij een nederlaag incasseerde. Hierdoor zakte de zaalvoetballers naar de zesde plaats op de ranglijst. ‘De conclusie na vanavond is gewoon dat we meekunnen. Er zit gewoon veel voetbal in ons team.’

Voor de winterstop staan er voor Scagha’66 nog drie wedstrijden op het programma. Komende vrijdag gaat het op bezoek bij de reserves van FC Marlène. Daarna wachten confrontaties met nummer vijf Futsal Winsum en nummer drie Leekster Eagles. Het is een belangrijke reeks waarin de achterstand op de top van de Eerste Divisie kan worden verkleint.

Texel’94 – Scagha’66: 2-1 (1-1)
Doelpunt Scagha’66: Mike Julsing