SCHAGEN/HOORN - Promovendus Scagha`66 staat na vijf wedstrijden in de Eredivisie zaalvoetbal op twee punten. De ploeg van coach Jaap Kaleveld hield aan het dubbele programma van afgelopen weekend slechts één punt over.


Vrijdag werd er gelijk gespeeld bij het tot dan nog puntloze HV/Veerhuys in Hoorn. De Schager equipe stond daar bij rust nog met 2-0 achter, maar wist het duel te doen kantelen. Middels treffers van Cedric Wilson (2), Matz Mathot en Piet Halman wist men vlak voor tijd zelfs een 3-4 voorsprong te pakken. Direct na de treffer van Halman was het echter Stefan Dol die de eindstand op 4-4 bepaalde.

Op zondag liet Scagha`66 in de Groeneweghal de punten lelijk liggen tegen het ook vooraf nog puntloze ZVC Veenendaal. Door zelf de nodige kansen te missen en defensief te veel fouten te maken gaf men de punten cadeau. Door treffers van Jeroen Pater en Robin Schouwvlieger nam de thuisploeg nog wel een voorsprong, maar ging men uiteindelijk met een 2-3 achtersand rusten. Na de pauze leek het besef dat deze wedstrijd niet verloren diende te worden en via Freek Vrenegoor en Ferdy Kaleveld volgde een hernieuwde voorsprong. Net zo snel gaf de thuisploeg deze voorsprong echter weer uit haden. Kaleveld maakte in de slotfase nog wel een tweede treffer, maar deze kwam te laat om het tij te keren: 5-6.

Komende vrijdag 27 oktober gaat Scagha'66 op bezoek bij Hovocubo in Zwaag.