SCHAGEN – Toen Scagha’66 het publiek bedankte werden de spelers getrakteerd op een groot applaus. Het was een terechte beloning voor een sterk seizoen. De ploeg van trainer/coach Edwin Russer kon tegen Texel’94 echter geen finaleplek bemachtigen, 2-4.

Bij Edwin Russer overheerste na afloop direct het trotse gevoel. ‘We begonnen dit seizoen met het doel om bij de eerste zeven te eindigen. Al snel werd het doel om bij de eerste vier te eindigen. We zijn vierde geworden uiteindelijk. Ik ben apetrots op onze ploeg’, stelde de coach.

Het gevoel wat de coach had was begrijpelijk gezien het seizoen wat Scagha’66 doormaakte. Nadat er vorig jaar via de nacompetitie promotie werd afgedwongen liet de ploeg uit Schagen ook in de eerste divisie van zich horen. In het reguliere seizoen werd er tienmaal gewonnen, vijfmaal gelijk gespeeld en vijfmaal verloren. ‘We hebben van ons laten horen’, was de coach opgetogen.

Geen beloning
De beloning bleef echter uit voor Scagha. Na het gelijkspel op het eiland moest de ploeg uit Schagen het in eigen huis zien af te maken tegen Texel’94, dat in het reguliere seizoen op de tweede plaats was geëindigd. Dat Robin Schouwvlieger, Nick Broersen en Brent Braaksma niet inzetbaar waren was echter een behoorlijke aderlating, al maakten hun vervangers een goede indruk.

‘Vooraf heb ik tegen die jongens gezegd dat ze moeten proberen er van te genieten. Je moet van dit soort wedstrijden genieten’, vervolgde Reder. Tijdens de warming-up werd al duidelijk dat de ploeg naast de finaleplek ook voor een groot publiek speelde. De tribune was immers snel volgepakt waarbij een groep fanatieke jongelingen van minuut één Scagha toeschreeuwde. Zij zagen een redelijk gelijkwaardige eerste helft waarbij Texel’94 na twee minuten het eerst gevaar stichtte, maar net naast mikte. Met een bal op de onderkant van de lat waren de gasten twee minuten voor rust nogmaals dichtbij de openingstreffer, maar het was Scagha dat de ban wist te breken. Uit een corner schoot Mike Julsing zijn ploeg op 1-0.

Vijf minuten
Uiteindelijk bleken vijf minuten Scagha op te breken. Een raak afstandsschot van Ralph Slik bleek het begin van de bepalende periode waarin het ‘erop en erover’ was voor Texel. Via Ruben Duinker en Jesper List ging de ploeg vier minuten later immers aan de leiding. Nadat Stijn Buik tweemaal op de sterk keepende Alexander Smit stuitte leek Ralph Slik met de 1-4 het duel te beslissen. Buik schoot met de 2-4 echter weer wat hoog terug in de Groeneweghal. In het slotoffensief, waarin Mike Julsing als vijfde veldspeler speelde, waren er voldoende kansen en werd er nog een bal van de lijn gehaald. De aansluitingstreffer bleef echter uit. Waar Texel’94 feest vierde omdat het de finale van de nacompetitie had bereikt, treurde Scagha. Niet lang. ‘Want we hebben een heel mooi seizoen gehad. En het wordt alleen maar mooier’, besloot Russer, die ook volgend seizoen plaats zal nemen in de technische staf. Jaap Kaleveld is daarin een nieuw gezicht. Eerst kan de ploeg uit Schagen met een goed gevoel genieten van de zomerstop.

Scagha’66 – Texel’94 2-4 (1-0)
19. Mike Julsing 1-0
23. Ralph Slik 1-1
25. Ruben Duinker 1-2
27. Jesper List 1-3
30. Ralph Slik 1-4
31. Stijn Buik 2-4