AMSTERDAM – OS Lusitanos bleek in de vorige ontmoetingen keer op keer een niet te nemen horde voor Scagha’66. Afgelopen vrijdagavond rekende de ploeg uit Schagen daar overtuigend mee af, 1-9.

OS Lusitanos is al meerdere keren een plaaggeest gebleken voor Scagha'66. Vorig jaar pakte de Amsterdammers ten koste van Scagha de titel in de Topklasse en eerder dit seizoen won het in Schagen met 7-8.

Dat Scagha'66 ditmaal met klinkende cijfers won en zo afrekende met de 'vloek' zorgde logischerwijs voor tevreden gezichten. ‘We waren vandaag echt een collectief. Iedereen speelde een goeie pot’, stelde Nick Broersen. ‘Op het juiste moment instappen en van daaruit counteren.’

Halverwege zat Scagha’66 al op rozen. Nick Broersen opende in de derde minuut de score en twee minuten later tekende Robin Schouwvlieger voor de 0-2. Door doelpunten van Schouwvlieger (2x) en Broersen ging de ploeg uit Schagen halverwege al met 0-5 aan de leiding. Na de pauze deed Lusitanos nog iets terug, maar het bleek ook direct de enige keer dat doelman Ruud Dekker werd gepasseerd. De Amsterdamse sluitpost had het een stuk lastiger en kon niet voorkomen dat Robbert Jan Klein, Schouwvlieger, Buik en Broersen de score verder opvoerden. De 1-9 zege leverde lachende gezichten op bij de ploeg waar Jeroen Wijnker de afwezige Edwin Russer verving.

Geheime steen
Supporters kunnen op 8 maart, als Scagha’66 het in eigen huis opneemt tegen Sporting Harderwijk, zich verheugen op de corners. ‘Dat was helemaal mooi, de corner “steen”. Maar dat verklappen we nog niet, dat zien de supporters op een later tijdstip wel.’