HEERHUGOWAARD – Tegen de reserves van FC Marlène kon Scagha’66 goede zaken doen. Na twee opeenvolgende nederlagen was het aan-, of afhaken voor de ploeg van trainer/coach Edwin Russer. Het werd aanhaken, 2-3.

In de afgelopen twee duels verloor Scagha’66 van HV Veerhuys en Texel’94. Een overwinning zou de ploeg dus goed kunnen gebruiken. ‘Het wordt inderdaad aan-, of afhaken’, zei Edwin Russer voorafgaand aan het duel. Verliezen zou echt niet het einde van het seizoen betekenen, maar wel dat de achterstand op de top van de ranglijst opnieuw vergroot zou worden.

Vliegende start
In de ‘Waardergolf’ was het begin hoopgevend voor Scagha’66. Met na een minuut al de openingstreffer via Jeroen Pater. De vliegende start kreeg al vrij snel een vervolg. Want nadat Marlène doelman Melvin Habets pogingen van Jeroen Smit en Pater had gekeerd was het Smit die na een slimme passeerbeweging voor de 0-2 zorgde.

De keurige start liet maar weer eens zien dat het opportunistische spel van Scagha’66 succesvol kan zijn. Ook achterin stond het goed, al konden de Heerhugowaarders ook niet veel uitrichten. Via Nick Broersen viel na elf minuten de 0-3. Het bleek echter ook het laatste doelpunt van de ploeg uit Schagen.

Onnodig spannend
Doordat het vierde doelpunt uitbleef liet het de reserves van FC Marlène nog in leven. Helemaal toen Aram Hakopov tien minuten voor tijd voor de 1-3 zorgde. Zijn afstandsschot eindigde achter doelman Ruud Dekker waardoor de hoop weer terugkeerde bij de gastheer. Terwijl Mike Julsing en Brent Braaksma daarvoor al kansen hadden gehad om het duel in het slot te gooien. ‘Het gebeurt vaker dat we het onnodig spanend laten worden. Vorig jaar waren we het vaak voor rust kwijt, nu na rust’, zei Jeroen Smit na afloop. ‘We gingen teveel achteruit lopen, we verslapten.’

Twee minuten voor tijd kwam de spanning helemaal terug. Na dat de gastheer de paal had geraakt was het Colin Kamp die van afstand de 2-3 maakte. ‘We zeggen het nog tegen elkaar dat we scherp moeten blijven’, vervolgde Smit. Dat het voor rust beter liep dan na rust zegt ook wat over Scagha. ‘Het opportunistische spel ligt ons beter.’

Door de overwinning houdt Scagha’66 aansluiting met de top van de Eerste Divisie A. Met Futsal Winsum en Leekster Eagles als laatste tegenstanders voor de winterstop kan de ploeg zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaffen richting de tweede seizoenshelft. ‘We hebben het in andere duels onnodig laten liggen. Alleen HV Veerhuys was beter’, aldus Smit. ‘We kunnen nog hogere gaan gooien.’

De eerstvolgende wedstrijd is op 7 december. Dan speelt Scagha’66 in eigen huis tegen Futsal Winsum.

FC Marlène (2) – Scagha’66 2-3 (0-3)
2. 0-1 Jeroen Pater
4. 0-2 Jeroen Smit
12. 0-3 Nick Broersen
30. 1-3 Aram Hakopov
38. 2-3 Colin Kamp