SCHAGEN – Het jaar 2018 kan voor Scagha’66 de boeken in als een geslaagd jaar. De zaalvoetbalclub wist vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren naar de eerste divisie. In de eerste seizoenshelft van het huidige seizoen ging het voorspoedig voor de Schagense formatie. In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar deed de ploeg van trainer/coach Edwin Russer zichzelf te kort, 5-5.

Terwijl de teller op nul stond schoot Jeroen Smit de bal binnen. Scagha’66 vierde feest en Leekster Eagles protesteerde. De blijdschap was echter van korte duur, aangezien de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. Reden hiervan was dat de treffer volgens de leiding ná de zoemer viel. Daardoor bleef de beloning uit voor de ploeg uit Schagen. ‘Het was zeker geen slechte pot, we kregen heel veel kansen’, stelde Nick Broersen. ‘Voor rust waren de eerste tien minuten goed. Daarna werd het mat.’

Die eerste tien minuten zorgden voor lachende gezichten op de tribune. De thuisploeg komt immers op een 2-0 voorsprong. Beide keren scoort Scagha’66 uit de omschakeling. Robin Schouwvlieger trof doel op aangeven van Jeroen Smit, die indruk maakte met zijn werklust. In de 9e minuut zet Brent Braaksma voor op Nick Broersen die de score verdubbelde. De gasten raakten er niet van onder de indruk en wisten de opgelopen schade nog voor rust repareren. In vier minuten tijd trekt het de stand gelijk én pakt het de voorsprong.

Kansenregen
Met Max Kuyper, als vervanger van de aan de teen geblesseerd geraakte Ruud Dekker, onder de lat speelde Scagha’66 een sterke tweede helft. Waarin Kuyper zich in het begin positief liet zien met twee belangrijke reddingen. ‘Hij deed het uitstekend’, beaamde Broersen. Smit beloonde het goede spel door de gelijkmaker te maken. De thuisploeg zette door en kwam wederom op voorsprong. Vechtlust werd getoond. Met de borst pakte Broersen de bal terug, de keeper raakt de bal waarna de rebound door Broersen wordt binnen getikt. En opnieuw vocht Leekster Eagles zich terug.

‘In bepaalde duels hebben we niet goed genoeg afgewerkt’, had Edwin Russer vooraf nog gezegd. Dat bleek ook tegen Leekster Eagles het probleem. Want als onder andere Schouwvlieger, Mike Julsing en Jeroen Pater iets beter met hun kansen waren omgesprongen dan had Scagha’66 de winst gepakt. Via Julsing kwam het wel op gelijke hoogte, maar de beslissing bleef uit. Nadat Kuyper een minuut voor tijd een tien meter trap uit de hoek tikte kwam de zesde treffer nét te laat.

Bijstellen
Desondanks kan Scagha’66 met een goed gevoel genieten van de winterstop. ‘Het is altijd aftasten, maar het is me meegevallen’, zei Edwin Russer, die hoopt dat zijn team de draad in de tweede seizoenshelft weer oppakt. Aan vertrouwen in ieder geval geen gebrek, want de doelstelling is bijgesteld. ‘Ik zei altijd eerste zeven, nu zeg ik eerste vier.’

Scagha’66 – Leekster Eagles 5-5 (2-3)
Doelpunten Scagha’66: 1-0 Robin Schouwvlieger, 2-0 Nick Broersen, 3-3 Jeroen Smit, 4-3 Nick Broersen, 5-5 Mike Julsing.