SCHAGEN – Scagha’66 blijft meedoen om een plek in de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Edwin Russer won in eigen huis van laagvlieger FC Marlène 2, 8-2.

Zowel Scagha’66 als de reserves van FC Marlène waren voor het onderlinge treffen zo goed als zeker van een plek in de nacompetitie. Het grote verschil is echter dat de ploeg van trainer/coach Edwin Russer mag strijden voor promotie, terwijl de Heerhugowaarders moeten vechten voor lijfsbehoud.

Eerder dit seizoen had Scagha’66 in de uitwedstrijd (2-3 winst) nog moeite met Marlène. Nu was dat voor rust het geval. ‘We speelden geen goede eerste helft. We kwamen er niet echt uit’, aldus Nick Broersen. Zonder doelpunten zochten beide teams halverwege de kleedkamer op.

Grote voorsprong
In de tweede helft nam Scagha’66 via Jeroen Pater snel de voorsprong, maar een eigen doelpunt betekende niet veel later de gelijkmaker. ‘Na de 1-0 begonnen we te voetballen. Dat deden we voor rust niet’, vervolgde Broersen. Via Jeroen Smit, Robin Schouwvlieger en Robbert Jan Klein liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. Voor de reserves van FC Marlène was het reden om met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Scagha profiteerde er van en via Klein en tweemaal Schouwvlieger kwam de stand op 7-1. De bezoekers deden één keer wat terug, waarna Jeroen Pater de eindstand op 8-2 bepaalde. ‘Na rust speelden we gedisciplineerder en georganiseerder. Ook doelman Ruud Dekker speelde erg goed, het was een lekkere tweede helft.’

Scagha’66 speelt komende vrijdag op bezoek bij Futsal Winsum de laatste competitiewedstrijd. ‘Die moeten we winnen’, weet Broersen. Daarna zal duidelijk worden of de ploeg uit Schagen zich mag opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie.

Doelpunten Scagha’66 Robin Schouwvlieger (3), Jeroen Pater (2), Jeroen Smit en Robbert Jan Klein.