DEN BURG – Scagha’66 is de tweede ronde van de nacompetitie begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij competitiegenoot Texel’94 wist het een 1-0 achterstand na rust goed te maken, 1-1.

Zonder te spelen bereikte Scagha’66 de tweede ronde van de nacompetitie. Eredivisionist ZVV Eindhoven trok zich terug waardoor de ploeg van trainer/coach Edwin Russer automatisch doorging naar de tweede ronde. Tegenstander Texel’94 rekende in twee duels af met ZVG/Cagemax.

In Den Burg vervolgde Texel’94 de jacht op promotie naar de Eredivisie, waar Scagha’66 begon. De openingsfase waren voor de Eilanders die de score opende. ‘Toen gaven we wat meer druk vooruit en kwamen we meer in ons spel’, aldus Nick Broersen. Een fikse domper was na een kwartier toen Robin Schouwvlieger op het oog ernstig geblesseerd raakte. Met een dikke enkel vertrok hij richting het ziekenhuis in Den Helder. Op de dag van de return zal hier verder naar worden gekeken. Voor nu is rust houden het belangrijkste. ‘Het zijn me enkelbanden. Ze kunnen nu nog niet constateren of het ingescheurd/afgescheurd is’, liet Schouwvlieger weten.

‘In de tweede helft waren we eigenlijk de hele helft de betere ploeg. We gaven druk op de juiste momenten en hadden rust aan de bal’, zei Mike Julsing. Jeroen Pater gaf de bal met een hakje in de diepte waarna Julsing in de verre hoek raak schoot. ‘Daarna kregen we ook nog wat kansen, maar Texel had ook af en toe nog een kans.’ De uiteindelijke 1-1 eindstand leverde tevredenheid op bij Scagha, dat volgende week in eigen huis de volgende stap richting promotie kan zetten.