SCHAGEN - Waar het verleden seizoen net mis ging daar is Scagha'66 een speelronde voor het einde kampioen van de 1e Divisie A geworden en zal daardoor komend seizoen uitkomen in de Eredivisie zaalvoetbal. De titel kwam tot stand na een 4-2 zege op Os Lusitanos.

Makkelijk ging het allerminst, want de Amsterdammers bleken een taaie tegenstander en omdat de thuisploeg slordig was in de afwerking, werd er in de eerste helft niet gescoord. Aangezien de tegenstander dat wel deed ging men met 0-1 rusten.

Na de rust schakelde Scagha een tandje bij en dat leverde de gelijkmaker op via Freek Vrenegoor. Kort hierna volgde de mooiste goal van de avond toen Jeroen Pater op aangeven van Robin Schouwvlieger voor een voorsprong zorgde. Piet Halman, eveneneens op aangeven van Schouwvlieger, bracht hierna de marge op twee. Het werd nog even spannend toen Os Lusitanos kort voor tijd tegenscoorde, maar de ervaren Tom Hofkamp maakte in de slotseconden aan alle onzekerheid een eind waarna het feest kon losbarsten in Sporthal Groeneweg.