SCHAGEN - Scagha '66 is de competitie in de Eerste Divisie begonnen met een zege. Tegenstander Jong FC Marlène nam brutaal een 0-2 voorsprong, maar moest mede dankzij drie doelpunten van Tom Hofkamp, toch het onderspit delven.

Coach Jaap Kaleveld kwam al met een vroege time-out nadat de Heerhugowaardse beloften binnen mum van tijd op een 0-2 voorsprong waren gekomen. De rollen werden vervolgens nog voor de rust omgedraaid. Ferdy Kaleveld zorgde voor de aansluiting na goed voorbereidend werk van Freek Vrenegoor, en twee treffers van Hofkamp betekende een Schagense voorsprong. Vrenegoor zorgde zelf voor een 4-2 ruststand.

Hofkamp en Vrenegoor wisten vervolgens ook in de tweede helft het net nogmaals te vinden, en ondanks dat Jong FC Marlène ook tweemaal doel trof werd het nooit echt spannend: 6-4.