SCHAGEN - Nadat men de tweede fase van de competitie was begonnen met een nederlaag in Volendam heeft Scagha '66 in de thuiswedstrijd tegen ZVC Veenendaal de eerste driepunter van 2024 kunnen bijschrijven.

De ploeg van coach Wouter Moraal won in eigen huis met 6-4 na een 3-2 ruststand. Na een vroege achterstand wisten Cedric Wilson en Robin Schouwvliger de thuisploeg op voorsprong te zetten en en nade 2-2 was het kort voor rust Piet Halman die er voor een hernieuwde voorsprong zorgde. de gasten uit veenendaal konden inmiddels niet meer beschikken over Anass Lahnine die na tien minuten spelem rood had gezien.

In de tweede helft was het Freek Vrenegoor die de marge al snel op twee bracht, een stand die tto drie minuten bleef staan. Hierna vonden de gasten tot tweemaal toe de aansluiting , maar de tweede van Schouwvlieger en een doelpunt van Matz mathot stelden de zege voor de Schagenaren veilig: 6-4.

Scagha '66 komt pas op 9 februari opnieuw in actie als men HV/Veerhuys ontvangt.