GELEEN - De handbalsters van JuRo Unirek/VZV hebben de verre uitwedstrijd bij Geonius V&L met overtuigende cijfers weten te winnen. De ploeg van coach Rolf Schulte zegevierde met 24-35 en luidt zo met een positief gevoel het handbaljaar 2019 uit.

Nadat het in de openingsfase gelijk op ging namen de gasten uit 't Veld na zo'n tien minuten afstand van de thuisclub. Met name door een op schot zijnde Esma Staal liep men uit naar 6-10 en gedurende de eerste helft werd die voorsprong alleen maar groter en feitelijk was de wedstrijd bij rust al beslist toen VZV al een voorsprong van tien treffers had genomen (9-19).

Deze voorsprong wist de Schulte-equipe dan ook te consolideren al was er halverwege de tweede helft even een fase waarin men iets slordiger was en de Limburgers terug kwamen tot op zeven treffers. De orde werd weer hersteld en uiteindelijk liep VZV dan uit naar een eclatante zege (24-35).

VZV staat door de winst nog steeds samen met Handbal Venlo op een gedeelde tweede plaats op drie punten achterstand van koploper VOC. VZV hervat de competitie op 4 januari met een uitwedstrijd bij de nummer vier in de stand, HV Quintus.

Geonius V&L - JuRo Unirek VZV 24-35 (9-19)

Doelpunten: Esma Staal 7, Djazzmin Trabelsi 5, Kim Molenaar 3, Kim Jimmink 3, Silvana Koppe 3, Jane Kramer 3, Lisanne Kolken 2, Maud Kruijer 2, Dominique Koppe 2, Lotte Prak 1, Lisa Vlug 1.