'T VELD - De handbalsters avn JuRo Unirek VZV blijven koploper VOC op de voet volgen nadat men zaterdagavond met ruim verschil wist te winnen van Borhave. Na een 17-11 ruststand werd het 31-20 voor de ploeg van coach Rolf Schulte.

Zou JuRo Unirek/VZV de draad weer op kunnen pakken na het verlies tegen VOC in Amsterdam? Daar was zeker in de beginfase geen sprake van, waar Borhave een 0-3 voorsprong nam alvorens Lisanne Kolken voor VZV tegen scoorde. Hierna trok de thuisploeg de stand weer gelijk door een treffer uit de hoek van Kim Jimmink en een benutte strafworp van Kolken. Na tien minuten kwam VZV voor het eerst op voorsprong door een schitterend doelpunt van Florance Kos. Tot halverwege de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en zette Lisanne Kolken uit een strafworp VZV op een 8-7 voorsprong. Het team van Rolf Schulte nam hierna het heft in handen en scoorde Esma Staal drie treffers op rij 11-8. Met nog vijf minuten te gaan was de voorsprong opgelopen naar 14-8 door twee pegels uit de hoek van Lisa Vlug en weer een schitterende treffer van Florance Kos. Tot het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters Remmerswaal en Hommen werd er door beide teams om en om gescoord en Djazzmin Trabelsi nam de laatste voor haar rekening waardoor men met 17-11 ging rusten.

Na de thee kwam VZV goed uit de startblokken met drie treffers van Lotte Prak, een subliem gestopte strafworp door Amber Zomerdijk en na doelpunten van Lisanne Kolken en Florance Kos had de thuisploeg na een florissante 22-13 voorsprong. De overwinning zat in de tas al bleef Borhave behoorlijke tegenstand bieden met enkele prima reddingen van goalie Cynthia Snippert en enkele fraaie treffers van het team van coach Herman Keppels. Dominique Koppe, Jane Kramer en twee razendsnelle breaks van Kolken en Trabelsi brachten de stand op 26-16. VZV kon de wedstrijd verder vrij gemakkelijk uitspelen en toonde ook Eva van Stralen haar klasse door een strafworp uit haar doel te ranselen. Lisa Vlug, Maud Kruijer en twee fraaie treffers van Esma Staal brachten de stand op 30-19. Lotte Prak nam de laatste treffer voor haar rekening en werd ook tot speelster van deze wedstrijd gebombardeerd. Alle speelsters hadden een aandeel in de score al miste Carmen van der. Kroon in de laatste seconde nog een strafworp voor de thuisploeg: 31-20.

Doelpunten: Lisanne Kolken 5, Esma Staal 5, Florance Kos 4, Lotte Prak 4, Lisa Vlug 3, Jane Kramer 3, Dominique Koppe 2, Djazzmin Trabelsi 2, Maud Kruijer 1, Silvana Koppe 1 en Kim Jimmink1.

Zaterdag 2 november speelt JuRo Unirek/VZV de uitwedstrijd tegen DSVD. De supportersbus vertrekt om 14.45 uur vanaf Sportpark de Kogge.

Zaterdag 2 november spelen JuRo Unirek/VZV DS2 thuis tegen Pacelli Dames1. Aanvang 20.45 u Sporthal ’t Zijveld.