'T VELD - VZV heeft zaterdagavond een verdiende 35-21 overwinning behaald tegen hekkensluiter DSVD uit Deurningen.Door deze winst heeft het team van Rolf Schulte zich met 30 punten gezamenlijk met VOC en Venlo aan de kop van de Eredivisie genesteld.

VZV kan zich nu gaan focussen op de Europacup wedstrijd tegen SSV Brixen Südtirol de Italiaanse tegenstander in Sporthal ’t Zijveld. De thuisploeg kwam niet bepaald overtuigend uit de startblokken en halverwege het eerste bedrijf was de stand door prima keeperswerk van Amber Zomerdijk als Lisa Veldman nog steeds in evenwicht. Het team van trainer/coach Helma Oude Voshaar nam zelfs een 7-8 voorsprong waarna Jane Kramer met enorme pegel gelijk maakte en Kim Jimmink uit een snelle break toch weer op voorsprong kwam. Met een time out van VZV werd het team terecht gezet, afspraken werden niet nagekomen waardoor de tegenstander geen moeite had in het spoor van de thuisploeg te blijven. Een prima redding van Zomerdijk met een razend snelle break op Kim Jimmink luide een krachtig herstel van de Veldtemers in. VZV had de smaak te pakken terwijl nu de kansen wel werden benut Lisa Vlug, Florance Kos, Kim Jimmink en Jane Kramer. De laatste minuten voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters Remmerswaal en Hommen scoorden Lisanne Kolken en Kim Molenaar (3) voor VZV. Ruststand 19-9.

Na de thee schoot Silvana Koppe meteen snoeihard tegen de paal waarna DSVD in de eerste minuten wel twee treffers wist te produceren, maar via Kramer, Kolken en Molenaar liep VZV al rap weer uit. DSVD kende mede door hun keepster weer een opleving en verkleinde de achterstand naar acht punten gevolgd door nog een prima redding van Iris Hoekinga. Met twee snelle breaks van Kolken, een pegel van Maud Kruijer en een razend snelle uitbraak van Lisa Vlug werd dat recht getrokken. Een strafworp voor DSVD werd gekeerd door Amber Zomerdijk die de laatste 10 minuten het VZV doel weer met verve verdedigde. De thuisploeg breidde de voorsprong nog verder uit door treffers van Esma Staal, Kim Molenaar en Dominique Koppe maar de uitblinkster en topscorer in deze wedstrijd Kim Jimmink nam de laatste treffer voor haar rekening (35-21).

Doelpunten: Kim Jimmink 8, Kim Molenaar 6, Lisa Vlug 5, Lisanne Kolken 4, Jane Kramer 4, Silvana Koppe 2, Esma Staal 2, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1, Lotte Prak 1, Dominque Koppe 1.

Aanstaande zaterdag 1 februari is het Europacuptreffen JuRo Unirek/VZV tegen SSV Brixen Südtirol. Aanvang 20.00 uur in Sporthal ’t Zijveld.