WINKEL – ‘Iedereen verdiende een dikke acht, sommigen een negen’, zei een opgetogen Martijn Gootjes na afloop. In eigen huis leverde Winkel een puike teamprestatie door De Blokkers te verslaan, 3-0.

Vooral de manier waarop de zege van Winkel tot stand kwam zorgde voor een zeer tevreden Martijn Gootjes. ‘Misschien dat er één procent uit Blokker anders over denkt, maar verder zal iedereen beamen dat het een terechte zege is’, zei de coach na afloop. ‘Dit is lekker. Vooral de manier waarop. Dit is een super teamprestatie. We hebben misschien niet de beste spelers, maar wel een heel goed team.’

Wennen
Na acht speelronden lijkt Winkel gewend aan de Derde Klasse, een niveau dat toch wat anders vraagt dan de Vierde Klasse. Toen werd er immers geen wedstrijd verloren, terwijl dat dit seizoen wel voorkomt. Het is weer even wennen voor de ploeg van Gootjes. Tegen De Blokkers waande Winkel zich weer even in het vorige seizoen. De ploeg wist als team de zege overtuigend te pakken en kwam nauwelijks in de problemen. Waar de gasten uit Blokker het Nino Bosch niet echt moeilijk konden maken wist de thuisploeg wel tot doelpogingen te komen.

In de beginfase werden voorzetten weggewerkt, maar via Thijs Visser en Jim Berndt was het tweemaal dichtbij. De eerste kopbal was te zacht, terwijl de tweede over ging. Vijf minuten voor rust kwam Winkel via Rick Fijnheer op voorsprong. Een lange bal werd gemist door de verdediger van De Blokkers waarna Fijnheer fraai in de verre hoek raak schoot.

Beslist
Nadat de gasten na rust enkele keren voor het doel van Winkel verscheen, maar niet uithaalde, was Fijnheer opnieuw betrokken bij een doelpunt. Ditmaal was hij de aangever. Zijn voorzet werd keurig binnen gekopt door Jim Berndt die het duel leek te beslissen. Voor de optimistische supporters van De Blokkers vervloog de hoop vijf minuten voor tijd. Kort nadat er een rode kaart viel voor de bezoekers schoot Rick Fijnheer bij de eerste paal raak. ‘We hadden er drie of vier meer kunnen maken. En de nul houden is lekker. Het is een gevolg van teamwerk. Ik heb genoten’, vervolgde Gootjes die lovend was over zijn ploeg. Dat er geen speler was die er bovenuit stak deed de coach goed. Het was een echte teamprestatie. Dit geeft perspectief voor de komende weken.’

Winkel – De Blokkers 3-0 (1-0)
40. 1-0 Rick Fijnheer
57. 2-0 Jim Berndt
85. 3-0 Rick Fijnheer

Winkel: Bosch. Ursem, Limmen, Visser, Schreur. Bijvoet, Smit, Klare. Bonnes, R. Fijnheer, Berndt (S. Fijnheer/85)

De Blokkers: Pool. Hommersen, El Guennouni, Mulder, Mecidi (De Bruijn/67). Wever, De Wit, Jansen. Fennis (Nelen/74), Rageh, Kandhai (Van der Linden/56).

Fotografie: Gerrie Meijer